مانند هر جراحی دیگری، لاپاروسکوپی نیز می تواند عوارض متعددی از قبیل احتمال بالقوه بیهوشی و جراحی را از خود نشان دهد. اگر چه عمل جراحی لاپاروسکوپی باعث آسیب کمتری به بافت می شود، اما نقطه مقابل آن ایسنت که این عمل جراحی نباید کاملا بدون خطر نشان داده شود. عوارض لاپاروسکوپی ممکن است با توجه به فازهای مختلف جراحی طبقه بندی شوند. در بیشتر گزارشات، عوارض جراحی لاپاروسکوپی جزئی هستند و با فراوانی 5-1 درصد و میزان مرگ و میر تقریبا 0.05 درصد بیان شده اند.

عوارض احتمالی جراحی لاپاروسکوپی

برخی از ویژگی های جراحی لاپاروسکوپی به عوارض بیهوشی خاص اختصاص دارند و عوارض رایج عبارتند از:

  • عوارض اضافی بیهوشی مانند آریتمی قلبی و عوارض تنفسی
  • تب بالا و ناپایدار
  • اکیموز دیواره شکم
  • ذات الریه و برونشیت
  • خونریزی به علت آسیب دیدن شریان های غیر قابل تشخیص
  • مشکل برای اندام های داخلی
  • آسیب عروق مغزی
  • عفونت
  • فتق
  • چسبندگی

هر یک از این عوارض مختص تمام جراحی های لاپاروسکوپی که انجام می شوند نیست بلکه در یک جراحی لاپاروسکوپی ممکن است که بیشتر چنین مواردی دیده می شود. عفونت شایع ترین عارضه هر روش جراحی است. در عمل جراحی لاپاروسکوپی میزان عفونت به شدت مربوط به جراحی باز است، اما بسیاری از مطالعات آماری نشان می دهد که عفونت به عنوان عارضه ای معمولی بعد از جراحی لاپاروسکوپی باقی خواهد ماند.

تخصص و تجربه جراح عمومی در عمل جراحی لاپاروسکوپی

مشکلات جدی روده دومین دلیل معمول مرگ و میر و جزو مهم ترین عوارض جراحی لاپاروسکوپی می باشد. مشکلات مربوط به روده و عروق خونی بسیار مرتبط با استراتژی جراحی لاپاروسکوپی است. برخی از عوارض شامل مشکلات مربوط به اندام های شکمی، روده، مثانه یا شریان ها می باشد. اگر جراح عمومی یا پزشک متخصص جراحی دستگاه گوارش باتجربه نباشد می تواند شکم را با استفاده از ابزارهای نوک تیز جراحی پاره کند. اگر عارضه شدید باشد، عمل جراحی اضافی معمولا با برشی بزرگتر انجام می شود تا خونریزی را متوقف کند یا آسیب را ترمیم نماید.

مصرف آنتی بیوتیک پس از جراحی لاپاروسکوپی

در صورت عفونت همراه با سایر عوارض خفیف، مصرف مدت کوتاهی از آنتی بیوتیک ها برای غلبه بر این مسئله کافی است. در صورتی که بیمار تب، لرز، استفراغ، و احتباس ادرار داشته باشد، قرمزی در محل افزایش می یابد، یا اگر درد بدتر شود، بیمار باید با جراح خود به سرعت ارتباط برقرار کند و وضعیت خود را به او گزارش دهد. جراحان باید اهمیت کار را باظرافت بیشتری بشناسند و باید در هر بیمار پس از یک عمل جراحی، تهوع و استفراغ مکرر او را در نظر گرفته و علت را شناسایی کنند.

چه افرادی نمی توانند تحت جراحی لاپاروسکوپی قرار گیرند؟

ظهور برخی از اختلالات پس از جراحی لاپاراسکوپی نسبی هستند و می توانند شامل یک نقص انعقادی، نارسایی شدید احتقانی قلب، نارسایی تنفسی و تورم شکم باشند. اکثر جراحان در اغلب موارد لاپاروسکوپی را برای اکثر افرادی که مبتلا به بیماری های خاص هستند، توصیه نمی کنند. بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و COPD نباید کاندیدای خوبی برای لاپاروسکوپی باشند. لاپاروسکوپی همچنین ممکن است در بیمارانی که جراحی شکمی قبلی داشته اند کمی سخت تر از افراد عادی و بدون تجربه جراحی های قبلی باشد. سالمندان نیز در معرض خطر عوارض با بیهوشی عمومی هستند و مراقبت های ویژه از آن ها باید قبل و بعد از عمل صورت گیرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *