تشخیص فیستول به طور طبیعی بر اساس علائم موجود و یافته های فیزیکی در هنگام معایناتی که پزشک جراح متخصص دستگاه گوارش انجام می دهد، امکان پذیر است. همچنین امروزه آزمایشات تخصصی وجود دارد که می تواند برای تأیید محل فیستول و تصمیم گیری در مورد درمان آن مورد استفاده قرار گیرد. خوشبختانه در عصر حاضر با یک رویکرد مدرن در درمان فیستول مقعد روبرو هستیم که اثربخشی بی نظیر آن را می توان در نتایج بدست آمده از میزان موفقیت و عدم عود مجدد فیستول در بیماران مختلف مشاهده نمود. این روش پیشرفته که لیزر فیستول می باشد یک متد کاملا محافظه کارانه است که سبب ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده می شود.

راه های مختلف تشخیص فیستول توسط پزشک

معاینه فیزیکی

در اکثر مواقع معمولا با توجه به نشانه هایی که بیمار مشاهده و احساس کرده است و آن ها را برای پزشک معالج بازگو می کند و همچنین معاینه مقعد، پزشک قادر به تشخیص نوع و پیشرفت فیستول خواهد بود. در بعضی مواقع نیاز است که برای اطمینان بیشتر درون مقعد هم برسی شده و یا به دهانه خارجی فیستول فشار آورده شود تا درون منفذ نمایان شود. لمس کردن منفذ خارجی و تست میزان التهاب و یا سفتی این ناحیه به جراح کمک می کند تا به نتایج دقیق تری دست یابد.

آنوسکوپی

آنوسکوپی روشی است که در آن به وسیله ابزاری کمکی امکان بازدید داخل رکتوم وجود دارد. با استفاده از این وسیله پزشک می تواند یک تصویر بسیار واضح از درون مقعد را مشاهده نماید و سپس برای درمان تصمیم گیری کند.

پروکتوسکوپی

در این شیوه توسط دستگاه پروکتوسکوپ که یک لوله مجهز به دوربین و نور می باشد می توان به راحتی قسمت انتهای روده بزرگ و مقعد را معاینه کرد. این روش با هیچگونه دردی همراه نیست اما بیمار ممکن است مقداری فشار را احساس نماید.

سونوگرافی

در این روش از یک پروب یا مبدل اولتراسونیک استفاده می شود که به داخل مقعد وارد شده و با بهره گیری از امواج صوتی اولتراسوند می توان تصویر هایی را مشاهده کرد که در آن اختلالات ناحیه مقعد تشخیص داده خواهد شد.

MRI

MRI شیوه ای غیرتهاجمی است که در تصویر برداری از نقاط مختلف بدن کاربرد دارد. امواج مغناطیسی به کار رفته در این روش هیچ ضرری را متوجه فرد نمی کند. توسط تصاویر ایجاد شده می توان مشکلات ناحیه رکتوم و فیستول مقعد را تشخیص داد.

سیگموئیدوسکوپی

در این متد پزشک متخصص دستگاه گوارش ناحیه انتهایی روده و مقعد را مورد بررسی قرار می دهد. این آزمایش توسط لوله ای انعظاف پذیر، سبک و دارای دوربین که سیگموئیدوسکوپ نام دارد برای تشخیص فیستول و سرطان رکتوم انجام پذیرفته و وضعیت مقعد و غدد رکتوم مورد معاینه قرار می گیرد.

ماده حاجب

روش دیگری که توسط آن می توان به بررسی قرارگیری و وضعیت فیستول پرداخت بهره گیری و استفاده از ماده حاجب متیلن رقیق شده است که با تزریق نمودن آن به درون فیستول می توان به یک نتیجه دقیق تر دست یافت.
پس از اینکه جراح عمومی با استفاده از روش های ذکر شده به طور کامل تمام بررسی های لازم را انجام داد و نوع پیشرفت فیستول را مشخص نمود می تواند مراحل درمان بیمار را با اطمینان بیشتری آغاز نماید. در حال حاضر بهترین درمان برای انواع فیستول مقعدی روش لیزر درمانی می باشد. لیزر فیستول به عنوان یک رویکرد درمان عالی و بسیار موفق در معالجه فیستول شناخته شده است و در حال برکناری روش های جراحی می باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *