با عمل لیزر کیست پستان و مراقبت های بعد از این عمل آشنا شوید!
پستان، اندامی است که در قسمت سینه انسان وجود دارد و در مورد خانم ها، این اندام رفته رفته با افزایش سن بزرگ تر می شود تا به اندازه ثابتی برسد. پس از رسیدن به سن بلوغ در دختران، این اندام شروع به رشد می کند و در هنگام بارداری و حاملگی، به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن زنان صورت می گیرد، و با بالا رفتن هورمون پرولاکتین در خون زنان، این اندام بزرگ تر و حجیم تر می شود. برای این که اندام پستان بتواند شیر مورد نیاز برای نوزاد را فراهم کند، بایستی این اندام به اندازه کافی بزرگ شده باشد و نوک پستان یا در اصطلاح پزشکی، Nipple ، بیرون زدگی مناسبی از بافت پستان داشته باشد. کیست پستان یکی از رایج ترین عارضه هایی است که اغلب زنان با آن مواجه می شوند. ایجاد کیست سینه ترس و نگرانی را برای افراد بوجود می آورد، چرا که این احتمال وجود دارد که به سرطان سینه مبتلا شده باشند. اما همیشه اینگونه نیست. شما نباید با دیدن و یا لمس توده هایی در ناحیه سینه خود سریعا، آن را سرطان فرض کنید. معمولا این کیست ها انواع و مختلفی دارند که با درمان های متفاوت به کلی رفع می شوند. حتی اگر درد و ناراحتی زیادی را نیز تجربه می کنید؛ نباید آن را سریعا به سرطان ربط دهید. بیشتر زنان به خصوص در سنین بیست تا پنجاه سالگی با کیست پستان مواجه می شوند؛ بنابراین مراجعه به پزشک و انجام آزمایش های مربوطه، اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهد داد.
در بعضی موارد ممکن است کیست هایی در این بافت ظهور کنند. عمل لیزر کیست پستان، یکی از جدید ترین و بهترین عمل هایی است که برای از بین بردن این کیست ها در اندام پستان، می توان از آن استفاده کرد و ظرف مدت چند ساعت، تمام کیست هایی که در پستان به وجود آمده و شکل گرفته اند، به کمک این روش از بین برده خواهند شد. بافت پستان دارای قسمت های مختلفی می باشد که در پستان های طبیعی، همه ی این قسمت ها وجود داشته و به عنوان اجزای اصلی پستان شناخته می شوند. حال آن که کیست ها و توده ها، اجزای مزاحم و غیر آشنایی در این اندام بوده که در شرایط گوناگون، می توانند پیامد های مختلفی را به دنبال داشته باشند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با عمل لیزر کیست پستان آشنا نموده و درباره علائم کیست پستان، هزینه لیزر کیست پستان و همچنین مراقبت های بعد از این عمل نیز توضیحاتی را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 درمان واریکوسل با طب سنتی 🔹
کیست پستان چیست؟
کیست پستان، کیسه ای پر از مایع است که در بافت سینه ایجاد می شود. آنها اغلب در زنان بین 35 تا 50 سال اتفاق میافتند و در افرادی که به یائسگی نزدیک میشوند؛ شایع هستند. علت آن نیز تغییرات شدید هورمونی است که در این دوره از زندگی اتفاق می افتد. از طرفی، کیست ها اغلب درست قبل از پریود بزرگ شده و درد می کنند. ممکن است اینطور به نظر برسد که یک شبه ظاهر می شوند. بهتر است بدانید که کیست پستان به ندرت سرطانی (بدخیم) هستند و ممکن است به دلیل مسدود شدن غدد سینه ایجاد شوند. در حالت کلی، کیست ها می توانند نرم یا سفت به نظر برسند. هنگامی که کیست ها به سطح سینه نزدیک می شوند. می توانند مانند یک تاول بزرگ، از بیرون صاف، اما در داخل پر از مایع، احساس شوند. همچنین، هنگامی که کیست ها در بافت سینه قرار دارند؛ مانند توده های سفت احساس می شوند؛ زیرا با بافت پوشیده شده اند. معمولا پزشک با معاینه فیزیکی و با استفاده از ماموگرافی یا سونوگرافی، کیست پستان را تشخیص می دهد.
کیست پستان چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشکان اغلب در طول ماموگرافی های معمولی که سرطان سینه را غربال می کنند، کیست های سینه را تشخیص می دهند. اما ممکن است به تنهایی یک کیست سینه بزرگ نیز وجود داشته باشد که تشخیص راحت تری دارد. به هرحال آزمایشات زیر در تشخیص کیست پستان مورد استفاده قرار می گیرند.
ماموگرافی: کیست های بزرگ و کیست های کوچک که خوشه ای شکل هستند؛ معمولا با ماموگرافی قابل مشاهده می باشند. اما مشاهده میکروکیست ها در آزمایش های ماموگرافی کمی سخت یا غیرممکن است.
سونوگرافی سینه: با استفاده از این آزمایش می توان تشخیص داد که توده سینه پر از مایع است یا به شکل جامد می باشد. در صورتی که پر از مایع باشد، نشان دهنده کیست سینه است. یک توده جامد به احتمال زیاد یک توده غیرسرطانی مانند فیبروآدنوم است، اما توده های جامد نیز می توانند سرطان سینه باشند.
علت به وجود آمدن کیست پستان
علت دقیق کیست سینه هنوز ناشناخته است. کارشناسان بر این باورند که نوسانات هورمونی ممکن است باعث ایجاد آنها شود. کیست های سینه معمولا بعد از یائسگی در زنان ایجاد نمی شوند، زمانی که سطح استروژن کاهش می یابد. به طور کلی ایجاد برخی تغییرات در هورمون های جنسی یکی از دلایل اصلی کیست پستان است. اما استروژن به طور ویژه در بوجود آمدن این عارضه دخالت دارد. پزشک معمولا سوابق بیمار را مورد بررسی قرار می دهد تا علت دقیق را مشخص و درمان را شروع کند.
لیزر کیست پستان در چه مواردی توصیه می شود؟
برای این که عمل لیزر کیست پستان و مزایای این عمل را بهتر درک کنیم، ابتدا بهتر است تا به آناتومی این اندام بپردازیم. اندام پستان، دارای قسمت های مختلفی می باشد که هر کدام از این قسمت ها، وظایف خاص خود را داشته، و در کنار یکدیگر، فعالیت های خود را انجام می دهند. یکی از مهم ترین و اصلی ترین بخش های پستان در خانم ها، لوبول های پستان می باشند. این لوبول ها، که در آن ها شیر تولید شده و ذخیره می شود، مهم ترین بخش پستان را تشکیل می دهند. هنگامی که زنان باردار، فرزند خود را به دنیا می آورند، به دلیل ترشح هورمون هایی از قبیل هورمون اکسی توسین و پرولاکتین، در حین عمل زایمان، غدد شیری که در قسمت پستان وجود دارند، شروع به تولید شیر نموده و این شیر که در ابتدا در لوبول های پستان قرار دارند، از طریق لوله های بسیار نازکی که به آن ها لوله های شیری(Milk duct) گفته می شود، به نوک پستان رسیده و با فشار دادن یا مک زدن پستان توسط نوزاد، شیر خود به خود از پستان مادر بیرون می آید. بعلاوه اطراف لوبول ها، و لوله های انتقال شیر را بافت چربی پوشانده است و روی آن را نیز، لایه ای از پوست ضخیم می پوشاند. کیست ها، فضا هایی داخل سینه می باشند که درون آن ها را مایعات شفاف و زلالی پر کرده است و در بیشتر موارد، این کیست ها برای خانم ها ضرری ندارند و به او آسیبی نمی رسانند.
انواع کیست پستان:
- کیست ساده سینه: کیست های ساده معمولا دارای مایع هستند و سرطانی نخواهد بود. این کیست ها معمولا خطرناک نیستند.
- کیست پیچیده سینه: این نوع کیست پستان دارای قطعات جامد شناور در مایع است. ممکن است پزشک شما از روش درمانی آسپیراسیون کیست سینه یا بیوپسی سوزنی (با برداشتن مایع با سوزن برای تجزیه و تحلیل) استفاده کند.
- کیست پیچیده تر سینه: این نوع کیست نگران کننده است زیرا به نظر می رسد دارای بافت جامد است که میتواند سرطانی باشد. اگر این نوع کیست دارید، پزشک شما بیوپسی سوزنی انجام می دهد.
از بین بردن کیست ها، به روش های مختلفی می تواند انجام بگیرد که یکی از جدید ترین و بهترین روش های درمانی، در خصوص درمان این کیست ها، روش لیزر کیست پستان می باشد. در این روش که بسیار ساده و غیر تهاجمی می باشد، کیست ها با اندازه های مختلفی که در بافت پستان تشکیل شده اند، به کمک اشعه لیزر نابود می شوند، بدون آن که به بافت های اطراف آسیبی وارد شود.
تفاوتی که این کیست ها، با توده ها و تومور های پستان دارند، این است که کیست ها معمولا نرم تر از توده ها و تومور ها می باشند و معمولا و در بیشتر موارد، خطری برای سلامتی خانم ها ندارند. حال آن که تومور ها سخت تر و سفت تر از کیست ها بوده و توانایی متاستاز دارند. متاستاز در علم پزشکی، به معنای حرکت و انتقال توده سرطانی، از یک محل به اندام های اطراف می باشد. به عنوان مثال اگر توده سرطانی در پستان شکل گرفته باشد، این توده می تواند به قسمت های زیر بغلی و استخوان ها هم متاستاز دهد که در این گونه موارد، تومور را بدخیم می خوانند و باید هر چه زود تر درمان در این گونه افراد آغاز شود. حال آن که درمان کیست بسیار راحت تر بوده و در مدت زمان بسیار کمی می توان آن را جراحی کرده و یا به کمک لیزر درمانی که روشی نوین و جدید می باشد، این کیست ها را از بین برد.
علائم کیست پستان در زنان
کیست پستان معمولا علائم دقیق و مشخصی ندارد. گاها در زمان پریود، بیشتر ظاهر می شوند و با درد و ناراحتی همراه هستند. همچنین این درد در پایان دوره پریود ماهانه کاهش خواهد یافت. از طرفی دیگر می توان با معاینه فیزیکی متوجه توده هایی در سطح بافت سینه شد. در واقع، اگر کیست سینه دارید، ممکن است تودهای را احساس کنید که علائمی همانند موارد زیر را به همراه دارند.
- نرم یا سخت
- گرد و صاف
- دردناک است، به خصوص قبل از سیکل قاعدگی
- زیر پوست به راحتی حرکت می کند.
- داشتن ترشحات پستان
- تغییر رنگ سینه ها
- التهاب در ناحیه سینه
- ایجاد تغییراتی متفاوت در بافت سینه ها
همانطوری که در پاراگراف های قبلی نیز اشاره کردیم، کیست پستان، دارای علائم خاصی نمی باشد و معمولا و در بیشتر موارد، هیچگونه عارضه ای برای خانم ها ایجاد نمی کند. فقط گاهی اوقات در مواردی که کیست های پستان بزرگ می شوند، ممکن است در هنگام لمس آن ها، فرد احساس درد کند که باید به پزشک مراجعه نموده و روند درمان خود را آغاز کند. در مواردی که کیست پستان در مادران دارای نوزاد تازه متولد شده بروز پیدا کند، ممکن است کیست ها به سمت نوک پستان مهاجرت کرده و در هنگام مکیدن نوک پستان توسط نوزاد، دردهایی در این ناحیه احساس شود که بهتر است در این گونه موارد، به کمک پزشک متخصص در این حوزه، درمان مناسب اتخاذ شود.
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 لیزر هموروئید 🔹
هزینه لیزر کیست پستان
با توجه به این که لیزر کیست پستان، یکی از جدید ترین و بهترین روش های درمان کیست پستان می باشد، لذا با ورود این تکنولوژی به ایران، بسیاری از خانم هایی که از کیست های موجود در پستان های خود رنج می برند، به این نوع روش درمانی پناه برده و از این روش برای درمان خود استفاده می کنند. با توجه به این که این نوع روش، روشی تهاجمی نبوده و دوره نقاهت آن بسیار کم تر از روش های قدیمی جراحی پستان می باشد، لذا هزینه این روش درمانی نیز قدری بیشتر از آن روش های قدیمی می باشد که البته با توجه به مزیت هایی که این روش درمانی دارد، به همه افرادی که از کیست های پستان رنج می برند، توصیه می شود که این روش درمانی را برای از بین بردن کیست های پستانی خود به کار بگیرند.
مراقبت های بعد از لیزر کیست پستان
برای این که بدانیم چه مراقبت هایی لازم است بعد از عمل لیزر کیست پستان صورت گیرد، بهتر است ابتدا درباره نحوه و علت تشکیل کیست های پستان در این اندام صحبت کنیم. به طور کلی، علت تشکیل و بروز کیست های پستان در اندام سینه مشخص نیست. اما شاید مهم ترین و اصلی ترین دلیلی که به ذهن می رسد، این باشد که تغییرات هورمونی و علی الخصوص، تغییرات هورمون استروژن، باعث تحریک بافت سینه شده و تولید کیست در این بافت را تحریک می کند. این کیست ها در هر سنی می توانند تولید شده و در بافت سینه تشکیل شوند، اما معمولا و در بیشتر موارد، در خانم هایی با سنین بالای 35 بروز پیدا می کنند. با توجه به این که این کیست ها، ممکن است به علت تغییرات هورمونی در بدن خانم ها شکل بگیرند، لذا انواع استرس هایی که ممکن است این تغییرات هورمونی را زیاد تر کرده و باعث افزایش ترشح یک نوع هورمون خاص، و یا کاهش ترشح هورمون دیگری شوند، ممکن است در روند تولید این کیست ها، سهم داشته باشند. لذا بعد از عمل لیزر کیست پستان، باید به این موارد توجه نمود که هیچ گاه به بافت پستان شوک وارد نشود. حال این شوک می تواند فیزیکی و یا هورمونی باشد. هر گونه شوکی که به بافت پستان وارد شود، می تواند زمینه ی تشکیل دوباره ی این کیست ها را در بافت پستان مهیا کند.
جراحی بیماری های پستان
یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی که امروزه در میان بانوان گسترش یافته و بصورت تخصصی اجرا می شود، جراحی زیبایی پستان است. داشتن سینه هایی با فرم زیبا و سایزی مناسب و هماهنگ با سایر اندام های بدن حس اعتماد بنفس و جذاب بودن را در زنان القا می کند. نافرمی سینه می تواند به علل مختلف روی دهد که از شایع ترین موارد آن بارداری و شیردهی به کودک است. البته افزایش سن نیز فرد را با افتادگی و شلی سینه مواجه خواهد کرد که سبب می شود یک خانم برای جراحی پستان اقدام نماید.
روش های مختلف جراحی زیبایی پستان کدامند؟
لیفت سینه
در جراحی لیفت سینه سعی بر اینست تا با بالاتر کشیدن سینه ها یک فرم زیباتر به آن ها داده شود.
در این متد ابتدا نواحی مربوطه توسط ماژیک علامت گذاری می شوند و طی جراحی با حذف پوست اضافی سینه و کشیدن سینه به سمت بالا، به جای اولیه خود برمی گردند. این عمل جراحی با بیهوشی انجام می شود و حدود دو ساعت زمان نیاز دارد.
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 لیزر فیستول 🔹
پروتز سینه
افرادی که از کوچک بودن سینه ها رنج می برند و درصدد هستند تا سینه هایی برجسته تر داشته باشند با انجام پروتز سینه می توانند اندامی با فرم متناسب داشته باشند. فرد در این روش می تواند جنس پروزتز مصرفی و سایز آن را انتخاب نموده و با توجه به نظر پزشک تحت جراحی زیبایی پروتز سینه قرار گیرد.
به جنس و سایز پروتز سینه دقت کنید
پروتز مخصوص جراحی دارای دو جنس سیلیکونی و آب نمکی است. معمولا طی تجربیات مشاهده شده در عمل های مختلف پروتز های سیلیکونی به دلیل ماندگاری بالا و عمر بیشتری که دارند در اولویت های انتخابی بیماران قرار می گیرند.
بانوان باید توجه کنند که پروتز انتخابی از لحاظ وزن و سایزی که دارا می باشد در آینده برایشان مشکل ساز نشود. بعضی از زنان به دلیل انتخاب نمودن سایز های بزرگ پروتز به دلیل وارد آمدن یک فشار ثابت در این ناحیه در آینده با مشکل افتادگی سینه روبرو خواهند شد. در نتیجه مشورت و احترام به نظر پزشک در این مورد کمک زیادی به فرد خواهد کرد.
ماموپلاستی
همانطور که می دانید تناسب اندام یکی از ایده آل های همیشگی افراد جامعه مخصوصا برای بانوان بوده است. ماموپلاستی یا جراحی کوچک کردن سینه ها برای بانوان، که دارای سینه هایی بزرگ هستند راهکاری مناسب تا بر این مشکل غلبه کنند. در این روش جراحی بافت پستان، چربی های اطراف آن و همچنین پوست اضافی این ناحیه برداشته خواهد شد که فرد به طور طبیعی شاهد جابجایی محل نوک پستان خواهد بود. این شیوه سبب بهبود فرم و سفت شدن سینه ها می شود.
ژینکوماستی
خوشبختانه عمل کوچک کردن سینه ها تنها محدود به بانوان نیست و آقایان نیز می توانند از جراحی های زیبایی سینه بهره مند شوند. ژینکوماستی یا جراحی کوچک کردن سینه در آقایان به آن ها کمک خواهد کرد اگر دارای سینه هایی بزرگ تر از فرم طبیعی هستند بتوانند آن ها را به حالت اولیه بازگردانند. این پدیده که اغلب به دلیل افزایش میزان استرژون در مردان بروز پیدا خواهد کرد به راحتی قابل درمان است. با این جراحی مقدار اضافی هاله و پوست سینه ها برداشته شده و موجب کوچک شدن سایز سینه ها و هموار شدن آن ها با قفسه سینه خواهد شد.
روش های درمان کیست پستان
در بیشتر موارد، شما نیازی به درمان ندارید. کیست های ساده سینه هیچ آسیبی ندارند و حتی گاهی اوقات خود به خود از بین می روند. اگر کیست ناراحت کننده باشد، پزشک می تواند مایع را با بیوپسی سوزنی از آن خارج کند. با این حال، مایع ممکن است برگردد. اگر عود کرد و همچنان دردناک بود، ممکن است برای برداشتن آن نیاز به جراحی داشته باشید.از طرفی، برای کیست های پیچیده یا پیچیده سینه، ممکن است به معاینات مکرر نیاز داشته باشید تا تغییراتی را در نظر بگیرید. دکتر دانش پژوه با داشتن بورد تخصصی جراحی فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی و همچنین فارغ التحصیلی بورد تخصصی جراحی از دانشگاه علوم پزشکی ایران، تخصص ویژه ای در درمان کیست های پستان دارند. ایشان در کنار تخصص، تجربه طولانی در این زمینه دارند. یکی از روش های مورد استفاده برای درمان استفاده از لیزر کیست پستان توسط ایشان است که در حال حاضر سریعترین و بهترین راه درمان شناخته می شود. شما می توانید با تماس کلینیک دکتر دانش پژوه بدون نگرانی به درمان کیست پستان خود بپردازید.
کلام پایانی
در این مقاله سعی شد تا شما را در ابتدا با بافت پستان آشنا کرده و سپس درباره لیزر بافت پستان، توضیحاتی را ارائه دهیم. در ادامه سعی کردیم تا درباره هزینه لیزر کیست پستان صحبت کنیم و درباره تفاوت هزینه بین این نوع عمل و روش های درمانی قدیمی تر نیز به ارائه توضیحاتی بپردازیم. در آخر نیز درباره مراقبت های بعد از عمل لیزر کیست پستان صحبت کردیم.
سوالات متداول لیزر کیست پستان
1.کیست های ساده که اغلب کوچک بوده و دیواره نازکی دارند و مایعات زلال و شفافی درون آن ها وجود دارد که خطری برای سلامتی زن ها به همراه ندارند.
2. کیست های کمپلکس که معمولا بزرگ تر بوده و چند لایه می باشند که البته این نوع کیست ها هم خیلی نمی توانند برای زن خطرناک باشند. اما بهتر است سونوگرافی و ماموگرافی انجام شود تا از ماهیت و اندازه ی این کیست ها اطلاع حاصل پیدا کرده و روند درمان و از بین بردن آن ها آغاز شود.
در این روش که بسیار ساده و غیر تهاجمی می باشد، کیست ها با اندازه های مختلفی که در بافت پستان تشکیل شده اند، به کمک اشعه لیزر نابود می شوند، بدون آن که به بافت های اطراف آسیبی وارد شود.
متاستاز در علم پزشکی، به معنای حرکت و انتقال توده سرطانی، از یک محل به اندام های اطراف می باشد. به عنوان مثال اگر توده سرطانی در پستان شکل گرفته باشد، این توده می تواند به قسمت های زیر بغلی و استخوان ها هم متاستاز دهد که در این گونه موارد، تومور را بدخیم می خوانند و باید هر چه زود تر درمان در این گونه افراد آغاز شود. حال آن که درمان کیست بسیار راحت تر بوده و در مدت زمان بسیار کمی می توان آن را جراحی کرده و یا به کمک لیزر درمانی که روشی نوین و جدید می باشد، این کیست ها را از بین برد.
2 دیدگاه ها
سلام و عرض ادب، آیا برای هر درد سینه میتوان به کیست سینه مشکوک شد؟ یا حتما باید آزمایش های کامل انجام داد تا بتوان تشخیص داد؟
ممنون از مطالب مفید سایتتون