کودکان نیز همانند بزرگسالان بیماری شقاق را تجربه می کنند. جالب است بدانید که حتی نوزادان هم به شقاق مبتلا خواهند شد و بروز این بیماری بصورت مادرزادی و یا اکتسابی در آن ها نمایان خواهد شد. باید توجه داشت که شقاق در کودکان می تواند در صورت عدم توجه به درمان سریع، بیماری های دیگری را نیز با خود به همراه داشته باشد. معمولا بیشتر کودکانی که به شقاق مبتلا می شوند از اجابت مزاج می ترسند چرا که با درد و سوزش و یا حتی خونریزی همراه است. این امر بسیار ضرر رسان است چرا که تحمل مدفوع خشکی مزاج را افزایش می دهد و همچنین موجب درد های ناحیه شکم و بی قراری کودک خواهد شد. دادن غذا های ملین، راهنمایی کودک و آموزش بهداشت فردی در این موقعیت می تواند برای وی کمک کننده باشد.

fissure-in-children-dr-daneshpajouh

 

برای درمان شقاق در کودکان چه باید کرد؟

در اکثر موارد درمان شقاق در کودکان ساده تر از آنست که والدین فکرش را می کنند اما در عین حال مراقبت و پیگیری بخش مهمی از درمان و ایمنی کودک است که خانواده ها باید آن را جدی بگیرند. در حقیقت در مراحل اولیه ابتلای کودک به شقاق می توان با دارو های ساده و استفاده از راهکار های درمانی خانگی از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آورد و سبب بهبود این بیماری شد.

  • گرچه شکاف های مقعدی اگر به موقع از پیشرفت آن ها جلوگیری شود، سبب ایجاد سرطان روده نخواهد شد اما در صورت مشاهده خونریزی مخلوط با مدفوع باید حتما با پزشک برای درمان مشورت نمایید. در چنین مواقعی معمولا جراح متخصص دستگاه گوارش با تجویز دارو های بی حسی مانند لیدوکائین و آنتی بیوتیک از میزان درد و رنجوری این ناحیه خواهد کاست. در صورت نیاز تجویز کرم و پماد نیز صورت می گیرد که اگر کودک شما با این موضوع مشکل داشت بهتر است مجددا از پزشک وی مشورت بگیرید.
  • استفاده از وان آب گرم چند بار در روز تأثیر زیادی در خوب شدن شقاق مقعدی کودکان دارد. آرام کردن درد ناحیه مقعد با قرار دادن کودک در آب گرم، برای او بسیار لذت بخش خواهد بود.
  • علاوه بر تدابیر ذکر شده که می توان برای کودکان و تسریع بهبود فیشر در آن ها به کار گرفت، اصلی ترین و مهم ترین گام در درمان شقاق کودکان جلوگیری از یبوست و خشکی مزاج است. در واقع باید با در نظر گرفتن یک رژیم غذایی مناسب و حاوی فیبر و ملین ها به وی کمک کرد تا بتواند دفع راحت و آسانی داشته باشد و یبوست موجب آزار و وخیم تر شدن زخم شقاق در هنگام اجابت مزاج وی نشود.
  • مصرف میوه ها و سبزیجات تازه و بدون سم می تواند ویتامین ها و آب مورد نیاز بدن کودک را تأمین کند. علاوه بر این مصرف مکمل های فیبر مخصوص کودکان نیز نقش مهمی را ایفا می کنند. بهتر است در این مدت تا می توانید او را به نوشیدن مایعات تشویق نمایید.

 

  • به کودک خود یادآوری نمایید که هر زمان احساس دفع داشته باشد باید سریعا به دستشویی رفته و اینکار را به تأخیر نیندازد. در عین حال توجه کنید که وقتی دستشویی ندارد او را وادار به زور زدن و یا فشار آوردن به ناحیه لگن و مقعد نباید کرد. این کار آسیب های فراوانی را به بدن او وارد کرده و سبب شدت یافتن شقاق مقعدی خواهد شد.

درمان شقاق در کودکان با لیزر

در مواردی که درمان شقاق با بکارگیری راهکار های اولیه (درمان ای خانگی) و ثانویه (تجویز دارو و پماد توسط پزشک) درمان نشود و به دلایلی بیماری عود کند، باید وارد مراحل بعدی برای درمان شده و از روش های نوین و کم عارضه بهره برد. در عصر حاضر که بهترین متد های درمانی در کلینیک های تخصصی درمانی در حال بکارگیری است، لیزر شقاق اولین و بی خطرترین پیشنهادی است که برای درمان به بیماران توصیه می شود. لیزر شقاق در کودکان برای آن ها هیچگونه عارضه ای را به دنبال ندارد و باعث می شود بدون تحمل درد بعد از درمان، سلامت خود را زودتر به دست آورند. استفاده از روش های جراحی برای کودکان سنگین است و علاوه بر اینکه خارج از میزان تحمل آن هاست ضرر های بسیاری برایشان خواهد داشت.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *