فیستول وزیکوواژینال وقتی مثانه به طور مستقیم به واژن متصل می شود ایجاد می شود که باعث از دست رفتن کنترل مثانه و بی اختیاری می شود. یک فیستول یک مسیر غیر عادی بین دو عضو می باشد که بطور طبیعی به یکدیگر متصل شده اند. فیستول ها می توانند در اکثر بخش های بدن و بوسیله زخم یا عمل جراحی ظاهر شوند. یک فیستول وزیکوواژینال می تواند باعث ترشح ادرار در واژن بدون عبور از مجاری ادرار شود و در نهایت کنترل شکم از دست می رود.

تشخیص فیستول وزیکوواژینال

تشخیص به طور قابل توجهی مبتنی بر سابقه پزشکی بیمار، علایم و بررسی فیزیکی می باشد. آزمایش های اورولوژیک مثل آزمایش ادرار یا تاریخچه ادرار می تواند تشخیص را اثبات کند. دیگر آزمون هایی که ممکن است انجام شوند شامل موارد زیر می باشند:

پیلوگراف داخل وریدی

این آزمون از رنگ تزریق شده در مثانه با استفاده از اشعه ایکس برای مشاهده جریان ادرار در طول مجاری ادرار و به طور بالقوه فیستول استفاده می کند.

سی تی اسکن یا ام آر آی
یک سی تی اسکن از اشعه ایکس پردازش شده توسط کامپیوتر برای تولید تصاویر استفاده می کند در حالیکه یک ام آر آی از انرژی مغناطیسی استفاده می کند. هر دو آن ها پزشک را قادر می سازند تا مجاری ادرار را مشاهده کرده و تعیین کنند که آیا اتصالی غیر عادی وجود دارد.

واژینوسکوپی

همانطور که می دانید برای تشخیص فیستول وزیکوواژینال روش های مختلف بسیاری وجود دارد، یکی دیگر از روش های تشخیص این اختلال در بانوان واژینوسکوپی می باشد. این روش به راحتی انجام می گیرد. در طول این آزمون یک لوله کوچک مجهز به دوربین کوچک در انتهای ان وارد واژن می شود تا مجاری ادرار بررسی شود و مشکلات قابل مشاهده تشخیص داده شوند.

گزینه های درمانی در دسترس برای فیستول وزیکوواژینال

مکان و پیچیدگی فیستول و آموزش پزشکی جراح، روش مورد استفاده قرار گرفته برای درمان فیستول وزیکوواژینال را تعیین می کند. عمل جراحی لاپاراسکوپی برای درمان فیستول وزیکوواژینال مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از برترین روش های درمان فیستول وزیکوواژینال لاپاراسکوپی می باشد که به دلیل دارا بودن مزایای فراوان امروزه اکثر افراد برای درمان این اختلال خود از لاپاراسکوپی استفاده می کنند. همچنین این روش توسط پزشکان نیز توصیه می شود. برای انجام عمل جراحی یک تلسکوپ مورد استفاده قرار می گیرد و جراح را قادر می سازد تا داخل فیستول را نگاه کند و بتواند به طور دقیق تر دیواره های واژن را ترمیم کند.

عوارض احتمالی درمان فیستول وزیکوواژینال

درمان این نوع فیستول واژن در حالیکه با استفاده از روش های جدید ساده انجام می گیرند. زنانی که فیستول واژن خود را درمان کرده اند ممکن است عوارض زیر را تجربه کنند. شامل:

  • شکست پس از عمل
  • برگشت فیستول
  • آسیب دیدگی رحم، شکم یا روده
  • کوتاه شدن واژن

وقتی با این اختلال مواجه می شوید، در نظر گرفتن تخصص جراح شما برای به حداقل رساندن عوارض اهمیت قابل توجهی دارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *