اعتقاد بر این است که هموروئید یک بیماریست که بزرگسالان با یک شیوه زندگی بی تحرک، داشتن عادت های بد و با افزایش وزن تدریجی به آن مبتلا می شوند. اما متأسفانه این درست نیست، زیرا بعضی اوقات هموروئید در میان کودکان اتفاق می افتد، علاوه بر این بد نیست بدانید که هموروئید حتی در میان نوزادان نیز دیده می شود. هموروئید در نوزادان کمتر از افراد بزرگسال مشاهده می شود و علل و علائم خاص خود را دارد که والدین باید به آن ها اهمیت داده و برای درمان نوزاد خود اقدام نمایند.
علل هموروئید در نوزادان
دلیل اصلی توسعه هموروئید در نوزادان نارسایی وریدی است. به عنوان یک قانون، کودک با رگ های غیر طبیعی منبسط در ناحیه لگن متولد شده است، که در طول دو تا پنج روز اول زندگی باعث ایجاد هموروئید اورژانسی می شود.
نکته مهم و قابل اهمیت در هموروئید نوزادان اینست که یکی از شایع ترین علل هموروئید در نوزادان وراثت است. وراثت نقش قابل توجهی در رخداد بیماری هایی از قبیل هموروئید دارد که می تواند حتی در نوزادی نیز خود را نشان دهد.
علت دوم هموروئید در اوایل دوران نوزادی مشکلات دستگاه گوارش است و در نتیجه آن، مشکلات در اجابت مزاج رخ می دهد. بنابراین، مهم است که نوزاد تنها از شیر مادر استفاده نماید.
دلیل سوم، که بیشتر مربوط به کودکانی که دوران نوزادی را سپری کرده اند می شود، یک شیوه زندگی بدون تحرک است. متاسفانه، امروزه کودکان از سنین پایین تر ترجیح می دهند زمان زیادی برای تماشای تلویزیون صرف کنند و در عین حال آن ها به بازی های پرتحرک و جنب و جوش علاقه مند نیستند که این می تواند منجر به بروز هموروئید شود.
علائم هموروئید در نوزادان
علائم اصلی رشد هموروئید در نوزادان در 2 تا 5 روز زندگی آن ها ظاهر می شود. اغلب این بیماری به خونریزی منجر می شود. باید به یاد داشته باشید که این نوع خونریزی می تواند به علت هر دو نوع هموروئید خارجی و هموروئید داخلی باشد. خونریزی و هموروئید ممکن است حتی با یبوست ناگهانی ایجاد شوند که به دلیل عدم تعادل میکروفلورا در روده اتفاق می افتد. ممکن است در چنین شرایطی کودک تب کند و بهتر است که درجه حرارت بدن او را چک کنید. گریه نوزاد می تواند سبب تشدید هموورئید شود که فشار داخل شکمی را افزایش می دهد. یک جنبه مثبت در طول این وضعیت این است که گاهی اوقات هموروئید پس از یک استراحت کوتاه کودک، بدون درمان ناپدید می شود.
درمان هموروئید در نوزادان
هدف اصلی در درمان هموروئید در میان نوزادان، حذف علل یبوست است که نوزاد از آن رنج می برد. به طور معمول، این امر به اعمال درمان های محافظه کارانه منجر می شود که شامل رژیم غذایی مخصوص نوزاد، بهداشت مناسب، حمام درمانی و استفاده از پماد های مناسب نوزادان می شود. این آسیب شناسی در میان نوزادان نسبتا راحت است. پس از عادی شدن مدفوع، نشانه های تسکین ظاهر شده، و اگر شما بیش از این از یبوست جلوگیری نکنید بیماری متوقف نخواهد شد.
قبل از درمان خودسرانه، توصیه می شود که کودک به طور دقیق توسط متخصص جراحی دستگاه گوارش معاینه شود تا تشخیص داده شود که هموروئید در چه مرحله ای قرار دارد. چرا که در بعضی مواقع، به عنوان مثال، پولیپ تشخیص داده می شود. آماده سازی برای عادی سازی کارکرد روده بهتر است با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل معاینات پزشک اعمال شود.
توجه ویژه به بهداشت نوزاد باید حتما در نظر گرفته شود. نوزاد باید حداقل سه بار در روز با یک محلول ضعیف پرمنگناتین پتاسیم برای جلوگیری از نفوذ عفونت حمام کند. اگر درد شدیدی داشته باشد، پماد Vishnevsky ممکن است توسط پزشک تجویز شود که موجب رفع التهاب شده و کمک می کند تا ناحیه از میکروارگانیسم ها خلاص شود و روند بهبودی را تسریع نماید.