ویرایش محتوا

درباره کلینیک دکتر دانش پژوه

دکتر محمد مهدی دانش پژوه
بورد تخصصی جراحی فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی سال ۱۳۶۹
فارغ التحصیلی بورد تخصصی جراحی از دانشگاه‌علوم پزشکی ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از سال ۱۳۷۴
گذراندن دوره لاپاروسکوپی پیشرفته از دانشگاه تهران جهت جراحی های‌ دستگاه گوارش
گواهی نامه تخصصی آموزش جراحی های دستگاه گوارش، تومورها و سرطان ها با استاپلر
جراح بیمارستا‌ن های دانشگاه تهران ایرانشهر ،پارس ،آزادی، یاس

با ما تماس بگیرید

فیستول زایمان چیست؟

فیستول زایمان چیست؟ دکتر دانش پژوه
درباره دکتر محمد مهدی دانش پژوه
این مقاله به قلم دکتر دانش پژوه نوشته شده است، همراه ما باشید.

آشنایی با دکتر

فیستول زایمان یک تراژدی قابل پیشگیری است

در ایالات متحده و بریتانیا 70 درصد فیستول ها نتیجه عمل جراحی لگن هستند. دیگر علل غیر فیزیولوژیک فیستول عبارتند از: پرتودرمانی، عفونت و تروما. بر اساس بررسی های انجام شده طی تحقیقاتی در ایالات متحده و انگلستان یافته ها حاصل از اینست که فیستول در کشور های توسعه یافته تقریبا هرگز از درد زایمان طولانی مدت حاصل نمی شود و نادر می باشد. جالب است بدانید که در یک مطالعه که توسط محققان انجام شده است، تنها 43 مورد افراد بیش از 20 سال را به خود درگیر کرده بود که تنها 2 مورد به دلیل علل زایمان اتفاق افتاده بود و موارد دیگر به علت عوارض جراحی و پرتودرمانی بودند. فیستول زایمان که دارای علل مختلفی می باشد یک تراژدی قابل پیشگیری است و با فرهنگ سازی مناسب می توان به کاهش وقوع آن کمک شایانی کرد.

فیستول وزیکوواژینال و فیستول رکتوواژینال

بالعکس کشور های توسعه یافته در کشور های در حال توسعه، 90 درصد فیستول ها به علت زایمان های دشوار است. در یک مطالعه در بیمارستان فیستول آدیس آبابا در اتیوپی، متوسط درد زایمان را در طول 3.9 روز در بیمارانی که بعدا با فیستول مواجه شده بودند، ذکر کرد. درد زایمان طولانی، بافت نرم واژن را که در بین سر جنین و لگن استخوانی قرار دارد، می فشارد و جریان خون را در این ناحیه با مشکل مواجه خواهد کرد. معمولا بین 3 تا 10 روز بعد از زایمان، این بافت ناباروری از بین می رود و فیستول بین مثانه و واژن (vesicovaginal) یا فیستول بین رکتوم و واژن (rectovaginal) ایجاد می شود. فیستول رکتوواژینال اغلب کمتر اتفاق می افتد، که شامل 10٪ فیستول است. کمبود حضور متخصصان مامایی ماهر در هنگام تولد، عدم مراقبت های اورژانسی در دوران بارداری و فقدان حمل و نقل به مراکز زایمان کمک می کند تا میزان بالای زایمان طولانی مدت و فرسودگی و در نتیجه ابتلا به فیستول زایمان را در کشور های در حال توسعه افزایش دهد.

فیستول زایمان چیست؟ دکتر دانش پژوه

سن کم ابتلا به فیستول در بانوان

سن ازدواج پایین با خطر ابتلا به فیستول رابطه معنی داری را نشان داده است. ارتباط بین سن کم مادران و فیستول به احتمال زیاد جزو علل ثانویه افزایش اختلال بین سر جنین با لگن در زنان جوان است. سن کم مادر، به دلیل ازدواج زود هنگام به عنوان یک فاکتور مستقل و عامل خطر برای بروز فیستول می باشد که در کشور های توسعه یافته بسیار اندک و در کشور های در حال توسعه و توسعه نیافته به وفور قابل مشاهده است. به خصوص زنانی که سوء تغذیه داشته اند و ساختار استخوانی آن ها ضعیف است در اولین زایمان با فیستول مواجه خواهند شد.

علت فیستول زایمان چیست؟ دکتر دانش پژوه

دختران و زنان جوان (10 تا 19 ساله) از فیستول بی پروا رنج می برند. گرچه بیشتر زنان 20 تا 45 ساله در سن زایمان قرار می گیرند اما بروز فیستول در بانوان در سن 10 تا 19 سالگی بیشتر است و بد نیست بدانید که نزدیک به 50 درصد از موارد فیستول در زنان 10 تا 19 ساله رخ می دهد. طبق مطالعات انجام شده، 28/45 درصد موارد فیستول در زنان در زایمان اول آن ها رخ می دهد به خصوص اگر فرزند دارای جثه درشتی باشد.
در تحقیقات دیگری نیز نتایج گویای این مطلب است که نوجوانان تعداد نامساعدی از موارد فیستول را تشکیل داده اند. مطالعه موردی نیجریه در مورد 241 مورد فرد مبتلا فیستول نشان داد که 27٪ در زنان 15 ساله یا جوانتر و 59٪ در زنان 18 ساله یا جوانتر رخ داده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

شروع مکالمه

یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید.

× پشتیبانی آنلاین