خدمات درمان کیست مویی در تهران
زمانی که فولیکول های مو به همراه آلودگی هایی مانند گرد و غبار، پوست را بشکافند و به لایه های زیرین آن وارد شوند، در داخل یک کیست به دام میافتند که نتیجه آن کیست مویی نام دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم و به سوالاتی مانند کیست مویی چیست، پاسخ دهیم.
کیست مویی چیست؟
کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در واقع یک سوراخ و حفره کوچک ایجاد شده در پوست است که ممکن است با مایعات و چرک پر شده باشد و در نهایت موجب ایجاد کیست و یا آبسه شود. این اتفاق معمولا در شکاف بالای باسن رخ میدهد.
شاید برای شما سوال پیش بیاید که چه چیزی باعث ایجاد این کیست های مویی میشود، باید توضیح دهیم که فولیکول های مو به همراه گرد و خاک یا یک عامل آلوده پوست را شکافته و وارد لایه های زیرین پوست شده و در نهایت درون کیست های زیر پوست محصور میشود.
بيماري پيلونيدال يك بيماري نسبتا فراواني است كه علت ايجاد آنرا فرو رفتن مو در عمق پوست مي دانند. اين بيماري بيشتر در ناحيه ساكروم ديده مي شود ولي در قسمت هاي ديگر بدن مثل زير بغل ناف و يا ناحيه پيوبيك نيز ممكن است ايجاد شود.
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 پولیپ معده چیست و چگونه درمان می شود؟ 🔹
این کیست الوده شده و باعث ایجاد آبسه پیلونیدال میگردد، در گذر زمان عفونت میکنند و این عفونت عود کرده و و مجاری سینوسی به سمت بالا در پشت کمر شما گسترش میابد.
کیست پیلونیدال معمولا حاوی مو و چرک است که باعث ایجاد درد شده و اغلب هم این کیست ها آلوده هستند و بوی بدی دارند.
این یک نوع بیماری شایع در بین مردان وبزرگسالانی است که کارهای روزانه آنها مستلزم نشستن طولانی مدت است.
کیست پیلونیدال کاملاً دردناک است. این حس درد به قدری بد است که شما میخواهید استخوان ناحیه مربوط را به گوشه تیز یک میز تکیه داده و به شدت آن نقطه را فشار دهید تا شاید کمی از درد شما تسکین یابد. این بیماری اگر در زمان مناسب تشخیص و یا درمان نشود با گذر زمان شدیدتر شده و عفونت های آن دردناک تر خواهد شد.
علائم بیماری پیلونیدال معمولاً با شدیدتر و دردناکتر شدن عفونت ها عود می کنند. علاوه بر این، در موارد شدید که کیست های پیلونیدال برای مدت زمان طولانی باقی می مانند، بهترین راه رهایی ودرمان این بیماری جراحی خواهد بود.
یک کیست پیلونیدال در سطح شکاف بین لاله ای (شکاف بین باسن) در ناحیه خط میانی گوشتی که بر روی ساکروم (استخوان خاجی) است ایجاد میشود. اگر چه زنان هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، اما کیست های پیلونیدال به طور معمول پس از بلوغ در مردان جوان شایع تر است.
از چند عامل و خطر بالقوه در ایجاد این مشکل می توان اشاره کرد به:
- موهای بسیار بلند در ناحیه مذکور
- نشستن طولانی مدت
- چاقی
- استفاده از لباس های تنگ
بهداشت نا مناسب
از علائم این بیماری هم می توان اشاره داشت به:
- درد، قرمزی، تورم در پایین ستون فقرات
- چرک و یا خون که از آن نقطه خارج شود
- بوی بد چرک ایجاد شده در شکاف
- حساسیت به لمس کردن آن نقطه
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 لیزر بواسیر در تهران 🔹
معمولا کیست های مویی اطراف فولیکول مو تجمع می کنند. فولیکول به مجموعه سلول هایی گفته میشود که یک لوله را در اطراف موهایی که با فاصله از سایر موها است را تشکیل می دهند. از آنجا که بیشتر موهای بدن روی سر قرار دارد، 90 درصد کیست های پیلاک روی پوست سر رشد می کنند. معمولاً هیچ مویی روی توده های ایجاد شده از کیست رشد نمی کند و این امر باعث می شود تا لکه بینی راحت تر شود.
این کیست ها عموما اطراف فولیکول مو به وحود می آید، کیست مویی معمولا در افرادی دیده می شود که برای اصلاح و شیو کردن موها، از موم کردن یا روش های دیگری به کار می برند، در ظاهر ما آراسته می شویم ولی در بطن کار، ما از شر این عفونت خلاص نشده ایم، بعد از اصلاح ممکن است ما گمان کنیم یک تجمع از موهای زائد روی جوش است، ولی در واقع این کیست مویی است که عموما به رنگ قرمز است و به همین علت با جوش اشتباه گرفته می شود، گاها رنگ کیست سفید یا زرد نیز می باشد، در ادامه بیشتر به این موضوع کیست مویی و درمان آن می پردازیم.
کیست مویی کمر
کیست مویی می تواند در نواحی مختلفی از بدن مانند سر، کشاله ران، زیر بغل، نوک سینه و… به وجود آید؛ اما شایع ترین مکان برای بروز کیست مویی ناحیه کمر و کمی بالاتر از شکاف باسن (ناحیه ساکروم) است. این عارضه تا حدی در جامعه شایع بوده و اگر به موقع تشخیص داده شود و برای درمان آن اقدامات مناسب صورت بگیرد، بدون عوارض خاصی درمان می شود و امکان عود مجدد آن نیز بسیار کم می شود. کیست مویی کمر می تواند همراه با درد و ترشح باشد و برای بیماران بسیار آزار دهنده است.
یکی از معضلاتی که امروزه برای بسیاری از افراد چه بانوان و آقایان بروز می کند، انواع کیست مویی است. لذا کیست مویی یکی از دردناک ترین کیست ها می باشد که معمولاً در پشت افراد نزدیکی های مقعد بروز می نماید. سوالی که برای خیلی از کاربران ممکن است پیش بیاید، در مورد میزان خطرناک بودن کیست مویی است. یا به عبارتی اولین پرسش در ذهن ایجاد میشود این است که آیا کیست مویی خطرناک است!؟ و برای این مقوله نیاز است تا آناتومی کیست مویی ساده و پیشرفته را بشناسد و اطلاعاتی بر نحوه درمان و عوارض این پدیده بداند.
دکتر دانش پژوه به عنوان متخصص درمان انواع بیماری مانند کیست مویی، هموروئید و بواسیر می باشد. برای درمان بواسیر از آخرین متدهای جراحی و لیزر کمک گرفته می شود. درمان هموروئید به کمک لیزر هموروئید بدون عوارض جانبی و در کمترین زمان نقاهت پس از عمل صورت می گیرد.
کیست مویی نمونه ها و روش های مختلفی برای درمان را دارد. ما در این مطلب قصد داریم تا کیست مویی را برای افراد مورد بررسی قرار داده و چگونگی ایجاد آن بر روی بدن بانوان و آقایان را برای افراد معرفی کنیم و همچنین راه های درمانی که برای درمان کیست مویی وجود دارد را مورد بررسی قرار داده و بهترین روش با مزایا و معایب مختلفی که دارد را برای افراد مورد بررسی قرار دهیم.
چنانچه شما نیز به عنوان یکی از افراد مبتلا به کیست مویی، قصد دارید نسبت به درمان این نوع از کیست ها اقدام نمایید، ما را تا پایان متن همراهی کرده تا با مشکلات کیست مویی و چگونگی از بین بردن آن ها آشنا شوید.
علت کیست مویی در زنان
به طور کلی شیوع کیست مویی در میان آقایان بیشتر از خانم ها است. اما با این حال گاهی در برخی از خانم ها، در ناحیه خاجی یک کیست برآمده مشاهده می شود که اغلب با آبسه و عفونت همراه است. این کیست ها آزار دهنده هستند و باید هرچه سریع تر درمان شوند. یکی از سوالات مهم در این زمینه این است که علت به وجود آمدن کیست مویی چیست؟ از آنجایی که کیست مویی بیشتر در خانمهایی دیده می شود که مدت طولانی در وضعیت نشسته هستند، می توان دلایل ایجاد کیست مویی در زنان را عدم تحرک، تعریق، چاقی و اضافه وزن، گرما، پرمویی و پوشیدن لباس تنگ دانست. البته تحقیقات ثابت کرده است که بروز کیست مویی می تواند به صورت ارثی هم باشد.
چه کسانی به کیست مویی مبتلا می شوند؟
به طور کل، کیست مویی در دسته بیماری های نادر قرار دارد. اما اینطور به نظر می رسد که در ایران حدودا از هر 10 نفر 4 نفر به این سینوس مبتلا می شوند. همچنین در کشوری چون فرانسه سالانه 20000 عمل جراحی به درمان این سینوس اختصاص داده شده است و در انگلستان از هر صد هزار نفر حدود 26 نفر دچار کیست مویی میشوند.
طبق بررسی های صورت گرفته در منابع مختلف، اکثرا گروه های سنی بین 20 تا 30 سال، و بیشتر مردان هستند که به این بیماری مبتلا می شوند.
همچنین از جمله مهمترین فاکتورهای خطر این بیماری، چاقی یا وضعیت نشسته زیاد است. این بیماری در افراد پرمو و کسانی که به سبب شغلشان، ساعات زیادی از روز را در حالت نشسته می مانند، بیشتر دیده میشود.
افراد مستعد و گروه هایی که احتمال ابتلا به کیست مویی را دارند:
|
|
|
|
|
دلایل بروز کیست مویی
درمان کیست مویی
در اکثر مواقع به خصوص زمانی که کیست مویی به حالت مزمن درآمده باشد، مداخلات پزشکی برای درمان آن ضروری است. درمان پزشکی کیست مویی به صورت جراحی برای تخلیه و برداشتن کامل کیست یا برداشت کیست به کمک لیزر است. عمل جراحی برداشت کیست مویی از جمله عمل های ساده است اما مراقبت بعد از عمل بسیار اهمیت دارد؛ برای مثال بیمار باید از توالت فرنگی استفاده کند و بهداشت شخصی را کاملا رعایت کند. اگر مراقبت بعد از عمل به خوبی صورت نگیرد ممکن است کیست عود کند یا محل عمل عفونت کند. یکی دیگر از روشهای درمان کیست مویی، استفاده از لیزر است که این روش یک روش بسته محسوب می شود و اسکار و زخمی به جای نمی گذارد. روش لیزر بیشتر برای کیست هایی که زود تشخیص داده می شوند کاربرد دارد.
روش درمان کیست مویی
اگر چه جراحی و درمان کیست مویی معمولا کوتاه و عموما بی خطر است با این حال، روند بهبودی آن پس از عمل نیاز به توجه ویژه ای دارد تا از تکرار عفونت جلوگیری شود.
کیست مویی-دکتر دانش پژوه
روش های جدید درمان کیست مویی به صورت پزشکی (2024)
لیزر کیست مویی
اگر مایل به درمان دارویی یا جراحی برای درمان کیست مویی نباشید، لیزر موهای زائد ممکن است گزینه ای باشد که باید در نظر بگیرید. لیزر موهای زائد یکی از متداول ترین روش های درمان کیست مویی می باشد. در این روش، لیزر، این نور بسیار قوی و متراکم، به فولیکول های مو تابانده می شود. رنگدانه در فولیکول ها نور لیزر را جذب می کنند، که این فرایند کیست مویی را از بین می برد.
لیزر برای از بین بردن موهای زائد و کیست های مویی موجود در صورت، پا، چانه، پشت، بازو، زیر بغل، کشاله ران و مناطق دیگر بدن مفید است.
مزایای لیزر موهای زائد شامل موارد زیر است:
- دقت: لیزرها می تواند موهای تیره و درشت را طوری هدف قرار دهند که پوست اطراف آسیب نبیند.
- سرعت: هر پالس لیزر کسری از ثانیه طول می کشد و می تواند زدودن کیست های مویی زیادی را همزمان انجام دهد. لیزر می تواند هر ثانیه تقریباً یک چهارم اندازه کیست مویی را از بین برده و درمان کند. نواحی کوچک مانند چانه در کمتر از یک دقیقه قابل درمان هستند و مناطق بزرگ مانند پشت یا پاها ممکن است تا یک ساعت طول بکشد.
درمان کیست مویی با جراحی
جراحی یک روش معمول و موثر برای درمان کیست مویی می باشد. جراحی برای برخی از انواع کیست ها مانند گانگلیون، بیکر و کیست پوستی گزینه ای مناسب است. از بی حسی موضعی نیز می توان برای بی حس کردن ناحیه جراحی استفاده کرد. در این روش، پزشک پس از بیهوشی بیمار و انجام یک برش کوچک، کیست مویی را بیرون می آورد.
برداشتن جراحی کیست منجر به زخم خواهد شد. اندازه زخم بستگی به عوامل مختلفی از جمله اندازه کیست دارد. کیست های گانگلیون و کیست بیکر گاهی بعد از عمل عود می کنند.
عمل سرپایی کیست مویی با لیزر
با وجود پیشرفت فناوری های نوین، امروزه دیگر لزومی به انجام عمل سرپایی کیست مویی منحصرا از طریق جراحی نیست! این موضوع کمک شایانی نیز به کوتاه شدن دوره نقاهت بیمار نموده و از بروز دردهای شدید و ناگهانی نیز جلوگیری به عمل می آورد. از طریق درمان سرپایی کیست مویی با لیزر می توان با سرعت بسیار بیشتری به جواب رسید و درد کمتری را نیز برای درمان کیست مویی تحمل نمود. همانطور که پیشتر اشاره شد، اولین و مهم ترین مزیت درمان سرپایی کیست مویی با لیزر کاهش چشمگیر دوره نقاهت بیمار با این روش می باشد.
از مزایای دیگر آن می توان به این اشاره نمود که در عمل سرپایی کیست مویی با لیزر محل زخم شکافته و تراشیده نمی شود و بالطبع نیاز به پانسمانی هم وجود ندارد. از طرف دیگر، درد بیمار در این روش بسیار خفیف تر از جراحی بوده و سرپایی بودن آن نیز باعث سرعت در روند درمان می گردد. در عمل سرپایی کیست مویی با لیزر در واقع تنها ریشه های مو سوزانده می شوند و هیچ شکافی که نیاز به بهبود تدریجی داشته باشد ایجاد نمی گردد.
هزینه عمل سرپایی کیست مویی
هزینه درمان سرپایی کیست مویی یکی از مواردی است که همواره ذهن بیماران را به خود مشغول می سازد. یکی از سوالات متداولی که بیماران در این باره می پرسند این است که آیا عمل سرپایی کیست مویی تحت پوشش بیمه های درمانی در ایران قرار می گیرد یا خیر؟
در پاسخ باید بگوییم که هزینه عمل سرپایی کیست مویی به علت ماهیت سرپایی بودن آن در حال حاضر توسط هیچ بیمه ای در ایران پشتیبانی نمی شود. البته تنها در حالتی که فرد تحت حمایت بیمه های تکمیلی باشد امکان پشتیبانی بیمه نیز وجود خواهد داشت.
در مورد هزینه قطعی عمل سرپایی کیست مویی نیز باید بگوییم از آنجایی که این هزینه برای افراد متفاوت مختلف است، نمی توان به صورت قطعی آن را معین نمود و در نیاز به ویزیت پزشک می باشد. برای ارتباط با دکتر دانش پژوه و تعیین وقت ویزیت می توانید با شماره تلفن های 26768549 و 22685436 تماس حاصل فرمایید.
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 لیزر فیستول 🔹
منابع کیست مویی:
سوالات متداول کیست مویی
کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در واقع یک سوراخ و حفره کوچک ایجاد شده در پوست است که ممکن است با مایعات و چرک پر شده باشد و در نهایت موجب ایجاد کیست و یا آبسه شود. این اتفاق معمولا در شکاف بالای باسن رخ میدهد.
به طور کل، کیست مویی در دسته بیماری های نادر قرار دارد. اما اینطور به نظر می رسد که در ایران حدودا از هر 10 نفر 4 نفر به این سینوس مبتلا می شوند. همچنین در کشوری چون فرانسه سالانه 20000 عمل جراحی به درمان این سینوس اختصاص داده شده است و در انگلستان از هر صد هزار نفر حدود 26 نفر دچار کیست مویی میشوند.
کیست پیلونیدال در نتیجه اصطکاک های ناشی از تحرکات موضعی بیمار ایجاد می شود. ناهنجاری این قسمت پوست بخاطر این است که مو به جای بیرون آمدن به درون پوست رشد می کند.
معمولا در 40 تا 60 درصد موارد، بیماری عود می کند. در این صورت وقتی کیست مویی یا پیلونیدال آلوده و مزمن می شود، نیاز به عمل جراحی دارد. پزشکان ابتدا از طریق تزریق، چرک را خارج و سپس در اتاق عمل، کل کیست آلوده را جدا می کنند. باید توجه داشته باشید که قبل از عمل تخمین اندازه و عمق کیست غیر ممکن است و فقط با باز کردن آن است که جراحان به اصطلاح قسمت غرق شده کوه یخ را کشف می کنند. یک کیست کوچک می تواند آبسه بسیار بزرگتری را پنهان داشته باشد.
1 نظر
سلام، آیا میشه از بروز این کیست ها جلوگیری هم کرد؟