واریکوسل یک اختلال تشریحی است که می تواند تولید و عملکرد اسپرم را مختل نماید و نشان دهنده اثرات سویی در این مورد باشد. بهتر است بدانید برای اینکه واریکوسل چگونه درمان می شود، در حال حاضر به جز روش های جراحی درمان های مؤثر خاصی برای آن شناسایی نشده است. در حالیکه برخی از محققان نقش آنتی اکسیدان ها را برای درمان سطوح بالاتری از گونه های واکنشی اکسیژن ارزیابی می کنند، این روش درمان هنوز حالتی آزمایشی دارد.
روش میکروسکوپیک اینگوینال
در این روش به دلیل استفاده از میکروسکوپ دقت عمل بسیار بالا است و از بسیاری از عوارض بعد از عمل جلوگیری می کند. روش میکروسکوپیک اینگوینال با ایجاد یک برش در ناحیه پایینی شکم در بالای بیضه ها انجام می شود که در آن کمترین آسیب ممکن و احتمالی شریان ها و عصب های این ناحیه را تهدید خواهد کرد. لذا می توان نتیجه گرفت که این شیوه درمانی ایمنی قابل توجهی را در بر دارد.
این متد درمانی که با نام روش میکروسرجری، واریکوسلکتومی و یا جراحی باز میکروسکوپی نیز شناخته می شود بهترین روش درمان واریکوسل نسبت به سایر متد های درمانی موجود می باشد که درصد موفقیت بالایی به آن اختصاص داده شده است. در روش میکروسرجری رگ های مبتلا به واریس که شکلی غیرنرمال به خود گرفته اند قطع خواهند شد و رویه جریان خون طبیعی از طریق رگ های سالم ادامه خواهد داشت.
این روش با بهره گیری از دز های پایین دارو های بیهوشی و یا بی حسی محل مورد نظر انجام می گیرد. امکان ترخیص بیمار پس از عمل در همان روز وجود دارد و استفاده از کمپرس سرد برای کمتر نمودن ورم حاصله توصیه می شود تا سریع تر بهبود یابد.
روش اینگوینال
تفاوت قابل احساسی بین شیوه انجام روش میکروسکوپیک اینگوینال و روش اینگوینال وجود ندارد تنها موضوع مهم و قابل اهمیت اینست که در روش اینگوینال از میکروسکوپ استفاده نمی شود و این موضوع سبب می شود که عارضه های بعد از عمل و همچنین میزان اشتباه در طول عمل بیشتر افزایش پیدا کند.
روش رتروپریتوان
روش رتروپریتوان نیز همانند روش اینگوینال به انجام می رسد اما تفاوت اصلی این دو روش در مکان ایجاد برش ها برای انجام عمل است. طی این شیوه درمانی در طول عمل برش ها در ناحیه هایی بالاتر ایجاد خواهند شد و مطابق رویه های معمول سایر مراحل جراحی انجام می گیرد.
روش لاپاروسکوپیک
عمل لاپاروسکوپی برای درمان واریکوسل از دیگر روش هاییست که با ایجاد نمودن سه عدد برش کوچک در قسمت شکم و انتقال دادن گاز به درون آن انجام خواهد شد. در این شیوه جراح این امکان را در اختیار دارد تا از طریق مانیتور تصاویر ایجاد شده را مشاهده کرده و مراحل عمل را انجام دهد. این شیوه جراحی نیز با اعمال بیهوشی بر روی فرد انجام می پذیرد و بعد از عمل نیز انجام فعالیت های سنگین ممنوع است.
روش آمبولیزاسیون
روش آمبولیزاسیون که به عنوان جایگزین سایر روش ها نیز می توان از آن استفاده نمود در ردیف روش های تهاجمی قرار می گیرد. در این متد که با بیهوشی فرد همراه خواهد بود از لوله ای نازک و تو خالی که کاتتر نامیده می شود استفاده خواهد شد و به درون رگ کشاله ران وارد می شود تا مواد شیمیایی مربوطه از این طریق به واریکوسل انتقال داده شوند و مانع عبور خون از ورید هایی که غیرنرمال هستند شود. کمپرس آب سرد در این روش نیز پیشنهاد می شود و اعمال مراقبت های بعد از عمل جراحی ضروریست.