فهرست مطالب
بواسیر داخلی یا خارجی، رگهای ورم کرده ای است که در مقعد یا روده بزرگ تشکیل می شود. البته این طبیعی است که رگها در ناحیه مقعد و هنگام مدفوع کمی متورم شوند اما برخلاف رگهای طبیعی، بواسیر بطور دائمی گشاد می شود. بروز بواسیر هم به صورت خارجی ( در زیر پوست مقعد) و هم داخلی ( داخل مقعد ) می باشد. تقریبا از هر 2 نفر بزرگسال بالای 50 سال، 1 نفر دچار بواسیر است. گاهی بواسیر به قدری شدید می شود که نیاز به مراجعه به جراح بواسیر برای مشاوره تخصصی و انتخاب راه صحیح درمان الزام پیدا می کند.
دلایل بروز بواسیر چیست؟
بواسیر، فشار مداوم یا مکرر و طولانی مدت روی رگهای مقعد است. در واقع یبوست، بارداری و تحلیل بافت عظلات با افزایش سن، علل اصلی بواسیر هستند. همچنین مشکلات کبدی و برخی از حساسیت های غذایی نیز می تواند فشار روی رگ های مقعد را افزایش دهد. معمولاً علائم بواسیر در زنان باردار، بعد از زایمان از بین می رود.
در اکثر موارد علائم بواسیر به راحتی قابل تشخیص است و علایمی چون خارش در نزدیکی مقعد، ناراحتی هنگام نشستن و خونریزی هنگام اجابت مجاز را به همراه دارد. معمولاً حمله بواسیر چند روز ادامه می یابد و سپس علائم آن فروکش می کند.
بواسیر داخلی چیست؟
بواسیر یا هموروئید یک مشکل رایج است. این وریدهای متورم در داخل راست روده یا خارج از مقعد میتوانند باعث درد، خارش و خونریزی مقعدی شوند. علائم اغلب با درمانهای خانگی بهبود مییابد، اما در مواردی افراد نیاز به اقدامات پزشکی دارند. خوردن فیبر بیشتر میتواند به پیشگیری از بواسیر کمک کند. بواسیر امکان دارد در درون راست روده (بواسیر داخلی) یا زیر پوست و نزدیک مقعد (بواسیر خارجی) بوجود آید. از هر چهار بزرگسال تقریباً سه نفر در معرض خطر ابتلا به بواسیر هستند. ابتلا نیز دلایل مختلفی دارد، اما اغلب علت آن ناشناخته است. خوشبختانه، راههای موثری برای درمان بواسیر داخلی در دسترس است. بسیاری از افراد با درمانهای خانگی و تغییر شیوه زندگی تسکین می یابند.
بواسیر داخلی چه عوارضی دارد؟
عوارض بواسیر داخلی ممکن است ناراحت کننده و دردناک باشد، اما معمولا باعث ایجاد مشکلات جدی نمیشود. همچنین عوارض بواسیر داخلی نادر است اما معمولا شامل موارد زیر است:
- کم خونی
به ندرت، از دست دادن خون مزمن ناشی از بواسیر داخلی ممکن است باعث کم خونی شود. در این حالت شما گلبولهای قرمز سالم کافی برای حمل اکسیژن به سلولهای خود ندارید.
- بواسیر خفه شده
اگر خون رسانی به محل بواسیر داخلی قطع شود، بواسیر ممکن است “خفه” شود. این وضعیت می تواند باعث ایجاد درد شدید شود.
- لخته خون
گاهی اوقات، لخته میتواند در بواسیر ترومبوز شده ایجاد شود. اگرچه خطرناک نیست، اما میتواند بسیار دردناک باشد و گاهی اوقات نیاز به تخلیه دارد.
- عفونت
- وجود منگولههای پوستی
ممکن است بخشی از بافت پوستی از پوست آویزان شود.
آیا بواسیر داخلی خطرناک است؟
همانگونه که اشاره شد اگر از دست دادن خون ناشی از بواسیر داخلی شدید باشد، احتمال کم خونی وجود دارد. همچنین خفگی بواسیر میتواند منجر به لخته شدن خون، عفونت و در موارد شدید، قانقاریا یا سپسیس شود. بیماران دچار نقص ایمنی ممکن است به کندی بهبود پیدا کنند و بعد از مداخلات جراحی بیشتر در معرض خطر عفونت قرارگیرند. بنابراین پزشکان جراحی را به عنوان آخرین راه حل توصیه میکنند. موردی که میتواند بسیار خطرناک باشد این است که فکر کنید علامت های شما فقط بواسیر است. این گزاره نیز معمولا بدون اینکه به متخصص روده بزرگ برای معاینه مراجعه کنید، در ذهن شکل میگیرد. دراین حالت است که عدم مراجعه به پزشک میتواند خطرآفرین باشد. به عنوان مثال، خونریزی از شایعترین علامت بواسیر است، اما همچنین نشانه سرطان روده بزرگ یا مقعد نیز است. درد میتواند نشاندهنده وجود بواسیر خارجی باشد، اما همچنین میتواند نشاندهنده شقاق مقعد یا پارگی پوست در دهانه مقعد نیز باشد. درد مقعدی همچنین می تواند به یک آبسه یا بیماری فیستول اشارهکند. در کل اما بواسیر داخلی میتواند باعث درد و ناراحتی شدید شود. با این حال خود بواسیر کشنده نیست. حتی در شدیدترین حالت ممکن هم زندگی شما را به خطر نمیاندازد. اما همانگونه که در ابتدا اشاره شد بواسیر میتواند داخلی باشد، به این معنی که دیواره داخلی مقعد شما را میپوشاند. اما در بواسیر خارجی میتوانید آنها را در قسمت بیرونی مقعد خود احساس کنید. هر دو نوع بواسیر میتوانند عوارض دیگری برای سلامتی ایجاد کنند که برخی از آنها برای سلامت طولانی مدت شما خوب نیستند.
علت بواسیر خارجی
در دنیای پزشکی، هنگامی که در اطراف مقعد سیاهرگ ها متورم، گشاد یا شل شوند به آن external hemorrohids یا بواسیر خارجی گفته می شود. فرد بیمار این مشکل را در هنگام دفع یا لمس ناحیه ی مقعدی با درد و فشار حس می کند.
علت بواسیر خارجی تنها به یک مورد ختم نمی شود و علل متفاوتی می توانند شروع کننده ی آن باشند. شایع ترین علت به هنگام یبوست و زور زدن غیر عادی هنگام دفع رخ می دهد زیرا این عمل باعث جمع شدن خون در در بیرون و متورم شدن رگ های خونی می شود.
سایر علت های بواسیر خارجی را در موارد زیر می توان خلاصه کرد:
- برای زنان در هنگام بارداری به علت فشار های رحم
- چاقی و اضافه وزن غیر عادی
- نشستن غیر اصولی یا ایستادن به مدت طولانی
- نشستن در سرویس بهداشتی به علت یبوست به مدت طولانی
- نخوردن مایعات و رژیم غذایی بدون فیبر
در این میان می توانید از پزشکان جراح و متخصص از جمله دکتر دانش پژوه که دارای بورد تخصصی جراحی می باشد مشورت بگیرید و در امر درمان مخصوصا با جدیدترین روش ها و دستگاه های موجود در علم پزشکی به ایشان و تیم پزشکی ایشان اعتماد کنید. امید است که خواندن مقاله زیر در مورد درمان بواسیر ، راه های پیشگیری و روش درمان شما را در انتخاب بهترین روش و محل برای درمان این بیماری یاری نماید. با ما همراه باشید.
تفاوت بواسیر داخلی و خارجی
حال با توجه به مطالب بیان شده پرسش مهم مطرح شده این است که تفاوت بواسیر داخلی و خارجی چیست. در بیشتر موارد، پاسخ آن چیزی است که ممکن است حدس بزنید. بواسیر خارجی در قسمت بیرونی مقعد قراردارد، درحالی که بواسیر داخلی در داخل کانال مقعد قراردارد. در کل بواسیر خارجی آشکارتر است. زیرا اغلب به صورت رگهای خونی متورم یا تودههای سخت دردناک یا خارش دار ظاهر میشوند. بواسیر خارجی در ناحیه حساس مقعد ایجاد میشود و اغلب با اجابت مزاج باعث درد و خونریزی میشود. این نوع از بواسیرها در معرض اصطکاک خارجی قراردارند.همچنین میتوانند با کارهای معمولی و روزمره مانند نشستن یا راه رفتن و خارش دادن، تحریک شده و دردناک شوند. درحالی که بواسیر داخلی در داخل راست روده قرار دارد. بنابراین این احتمال وجود دارد که شما حتی از وجود آنها بیخبر باشید. بیماران معمولاً با دیدن خون در اطراف مدفوع و یا رشد بواسیر در خارج از مقعد متوجه میشوند که بواسیر داخلی دارند. پس بواسیر داخلی میتواند باعث خونریزی شود. گاهی اوقات فشار بیش از حد میتواند بواسیر داخلی را به خارج از دهانه مقعد فشاردهد. این زورزدن میتواند درحین اجابت مزاج رخ دهد. اما ممکن است مربوط به زایمان، بلند کردن اجسام سنگین یا فعالیت های ورزشی خاص باشد. هنگامی که بواسیر داخلی در خارج از مقعد بیفتد میتواند باعث ناراحتی قابل توجهی شود و ممکن است مکرراً خونریزی کند.
انواع بواسیر داخلی
اکثر پزشکان از سیستم درجه بندی پیشنهاد شده توسط Banov و همکاران در سال 1985 استفاده میکنند. این سیستم بواسیر داخلی را بر اساس درجه پرولاپس آنها به داخل کانال مقعد طبقه بندی میکند. این سیستم هم با علائم مرتبط است و هم رویکردهای درمانی را به شرح زیر مطرح میکند.
بواسیر درجه 1
بواسیر داخلی درجه یک از داخل کانال مقعدی بیرون میزند و اغلب خونریزی میکند. اما پرولاپس نمیکند. از شایعترین علائم میتوان به رگهای بواسیری برجسته و عدم افتادگی اشارهکرد.
بواسیردرجه 2
بواسیر داخلی درجه دو ممکن است با زورزدن یا اجابت مزاج فراتر از لبه مقعدی بیرون بزنند. اما زمانی که زور زدن متوقف شد، خود به خود کاهش مییابد و به نقطه استراحت خود بازمیگردد. از شایعترین علائم میتوان به مانور والساوا اشارهکرد
بواسیر درجه 3
بواسیر داخلی درجه سه به طور معمول یا با فشار بیرون آمده و احتیاج به کاهش با فشار دست دارند. (یعنی نیاز به تلاش دستی برای جایگزینی در کانال مقعدی دارند). همچون مورد قبل از شایعترین علائم میتوان به مانور والساوا اشارهکرد.
بواسیر درجه 4
بواسیر داخلی درجه چهار به طور مزمن پرولاپس میشود و قابل کاهش نیست. این ضایعات معمولاً شامل اجزای داخلی و خارجی هستند و ممکن است با ترومبوز حاد یا خفه شدن ظاهر شوند.
چه کسانی بیشتر در معرض بواسیر هستند؟
- افرادی که یکی از خیشاوندان نزدیکشان مبتلا شده است؛
- زنان باردار؛
- زنانی که زایمان واژینال داشته اند؛
- مبتلایان به سیروز کبدی.
بواسیر داخلی در کودکان
از آنجایی که کودکان نمیتوانند به شما بگویند که دقیقا چه چیزی آنها را آزارمیدهد، مهم است که مراقب بروز علائم خاص باشید. در این صورت است که مشخص میشود که آیا کودک شما بواسیر داخلی دارد یا خیر. اگرچه این امر بسیار نادر است، اما اگر تودههای متورم و تحریکشده در اطراف مقعد کودک خود مشاهده کردید، میتواند نشانهای از بواسیر باشد. درکل علائم رایجی برای بواسیر بزرگسالان و گاهی اوقات کودکان و نوجوانان وجود دارد. در یک کودک بواسیر داخلی احتمالاً ناشی از شرایط دیگری مانند یبوست یا شقاق مقعد است. اما علائم بواسیر داخلی در کودکان عبارتند از:
- دیده شدن اثراتی از خون قرمز روشن در مدفوع
- ترشح مخاط از مقعد
- گریه در حین اجابت مزاج
- مدفوع سفت و خشک
اگر تصور میکنید کودکتان بواسیر داخلی دارد، باید با پزشک اطفال مشورت کنید تا تشخیص کامل داده شود. زیرا عارضه ممکن است به بیماری دیگری اشاره داشته باشد. در برخی موارد شدید، علائم خون در مدفوع ممکن است نشان دهنده وضعیت جدی تری باشد. هنگامی که پزشک شما تشخیص داد، روشهای مختلفی برای درمان درد بیقراری کودک وجود دارد.
عوامل خطر و یا فاکتورهای ریسک بواسیر کدامند؟
- افرادی که به طور مرتب یبوست یا اسهال داشته باشند؛
- افرادی که از چاقی رنج می برند؛
- افرادی که برای مدت طولانی روی صندلی توالت می نشینند؛
- افرادی که مرتبا اجسام سنگین را بلند می کنید.
چگونه بواسیر را درمان کنیم؟
در صورتی که بواسیر تشدید نشده باشد، می توان با درمان های مختلف خانگی علائم آن را تسکین داد. با این حال، گاهی اوقات بواسیر باعث درد مداوم یا ناراحتی تقریباً دائمی می شود که در این صورت لازم است به پزشک مراجعه شود. به ویژه توصیه می گردد اگر بیمار دچارخونریزی مقعد شود حتی اگر خفیف باشد، سریعاً با پزشک مشورت کند؛ چراکه اینگونه علائم ممکن است نشانه نوع دیگری از بیماری ناحیه مقعد یا یک مشکل جدی تر باشد که نباید نادیده گرفته شود.
اگر بواسیر خارج از مقعد باشد، کمپرس سرد می تواند التهاب را کاهش دهد. برای تسکین دردهای ناشی از بواسیر، حمام های سیتز یا استحمام نشیمن با آب گرم (حدود دمای 40 درجه سانتیگراد) طی 10 تا 15 دقیقه به مدت سه یا چهار بار در روز تاثیر گذار خواهد بود.
تاثیر ورزش در درمان بواسیر
یکی از مهم ترین راهکارها برای درمان بواسیر ورزش کردن به طور منظم است. بهتر است اگر هدف اصلی از ورزش کردن، درمان بواسیر است، از ورزش های سنگین اجتناب شود، زیرا بعضا این ورزش ها مشکل را تشدید می نمایند. ورزش هایی مانند یوگا، آب درمانی و همه ی ورزش هایی که در آن ها امکان کاهش استرس و تمدد اعصاب وجود دارد، برای درمان بواسیر کاربردی هستند. حتی پیاده روی به صورت سریع تنها برای 20-30 دقیقه به طور روزانه می تواند به شما در جلوگیری از کاهش عملکرد روده، یبوست و بواسیر کمک کند. تنفس عمیق در هنگام حرکات و فعالیت های سخت به شدت برای پیشگیری و درمان بواسیر توصیه می شود. هنگام کارهای سخت و پر فشار، هوا را عمیقا به داخل و خارج به جریان درآورید. این طور معمول است که هنگام فعالیت هایی چون فشار دادن، کشیدن یا هر تلاش دیگر افراد نفس خود را (البته معمولا به طور ناخودآگاه) نگه می دارند و این می تواند منجر به درد و خونریزی بواسیر شود.
برای جلوگیری از بواسیر، چه غذاهایی مفیدند؟
برای جلوگیری از بواسیر، قبل از هر چیز لازم است مانع از یبوست شوید. بنابراین به منظور بهبود وضعیت و روانتر شدن مدفوع، که اغلب علت اصلی بواسیر است، مصرف غذاهای سرشار از فیبر توصیه می شود. مانند حبوبات، انواع جو (دو سر پرک)، لوبیا، نخود، تخم کتان، هویج، انواع سیب، انواع توت. مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر از بروز یبوست جلوگیری می کند؛ این امر به نوبه خود از بروز بواسیر پیشگیری کرده و در صورت ابتلا به بواسیر، مانع از تشدید آن خواهد شد.
در مقابل سعی کنید از مصرف مواد غذایی که سبب تشدید بیماری بواسیر یا هموروئید میشوند خودداری نمایید، مانند غذاهای بسیار تند، مرکبات، قهوه و گوجهفرنگی.
به طور کل برای جلوگیری از بواسیر توصیه می شود:
- به میزان کافی آب بنوشید: حداقل یک و نیم لیتر آب در روز؛
- از مصرف ادویه های بسیار تند مثل فلفل سیاه ، فلفل قرمز پرهیز و به جای آن مصرف گیاهان معطر مانند آویشن، برگ خلیج، گیاهان جنوبی، را مصرف نمایید؛
- از مصرف بیرویه قهوه پرهیز کنید؛
- از مصرف بیرویه الکل پرهیز کنید؛
- از مصرف بیش از حد چربی بپرهیزید؛
- از مصرف وعده های غذایی سنگین خودداری کنید؛
8 روش جدید و کاربردی درمان بواسیر
بسیاری از افراد به دلیل مزمن بودن بیماری برای درمان بواسیر از روش های درمان خانگی استفاده می کنند. برخی نیز روش های درمان بواسیر در طب سنتی را به کار می گیرند. البته کارآمدی این روش ها در درمان بواسیر قابل انکار نیست اما بهتر است از آن ها بیشتر در پیشگیری از بیماری استفاده شود. برخی از این روش ها مثل افزایش تحرک، پرهیز از نشستن یا ایستادن زیاد، افزایش مصرف فیبر، استفاده از پمادهای گیاهی، حمام آب گرم و استفاده از یخ بر روی موضع برای تسکین خارش در درمان بواسیر موثر شناخته شده اند. ممکن است لازم باشد فرد برای درمان بواسیر یک روز به طور کامل دراز بکشد تا از فشار بر ناحیه ی مقعد کم شود. در درمان های پزشکی جدید نیز از روش های قدم به قدم با هدف کاهش علائم و پیش گیری از حاد تر شدن بیماری استفاده می شود. نوع درمان بواسیر به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. این درمان ها در اکثر موارد به صورت قرص، شیاف یا پماد موضعی برای افراد مبتلا تجویز می شوند. در موارد حاد تر درمان بواسیر به رو جراحی انجام می شود. این بیماری درجات مختلفی دارد که به ترتیب از نوع یک تا چهار از کم خطر ترین تا پرخطر ترین ادامه می یابد. شناخت این درجات برای درمان بواسیر و انتخاب نوع درمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. میزان شدت هموروئید را میتوان به صورت زیر درجه بندی کرد:
درجه 1: بدون افتادگی
درجه 2: پرولاپسی که با گذشت زمان از بین می رود
درجه 3: پرولاپسی که باید به تنهایی آن را به عقب برگردانید
درجه 4: افتادگی که نمی توانید به تنهایی به آن فشار وارد کنید و باعث درد شما می شود
برای درمان بواسیر روش های متفاوتی وجود دارد که به طبع، به تناسب میزان پیشروی و وخامت بیماری انتخاب می شوند. در این مقاله به معرفی انواع روش های درمان بواسیر پرداخته می شود.
1️⃣ درمان دارویی :
- پماد ام جی: خاصیت ضد التهاب و باکتری آن شبیه به پماد آنتی هموروئید می باشد.
- داروی هیدروکورتیزون: این دارو به صورت های آمپول، قرص و… موجود است.
- پماد پراموکسین: خاصیت بی حس کننده داشته و در تسکین درد کاربردی است.
2️⃣ کواگولاسیون :
3️⃣ جلوگیری از پایین آمدن هوروئید :
4️⃣ لیزر یا سوزاندن زخم :
5️⃣ بند آوری توسط نوار یا بند لاستیکی :
6️⃣ اسکلروتراپی :
7️⃣ درمان خانگی بواسیر بیرون زده:
بسیاری از افرادی که دچار بواسیر خارجی می شوند در وهله ی اول به پزشک مراجعه نمی کنند. درمان خانگی بواسیر بیرون زده یا خارجی یک شیوه ی درمانی سنتی و رایج است هر چند که پزشکان با استفاده از لیزر می توانند این مشکل را سریع تر رفع کنند.پس ذکر این نکته ضروری است که درمان بواسیر در منزل قطعا مدت زمان بیشتری خواهد برد. بی تحرک ماندن و استراحت مطلق دو اصل مهم درمان خانگی بواسیرهستند. بیماران در طول 3 روز باید نشانه های بهبودی را حس کنند و در نهایت پس از یک هفته بیماری ریشه کن شود. در صورت عود دوباره یا هرگونه مشکل، مشورت با پزشک متخصص ضروری است. درمان خانگی بواسیر خارجی یک روش مطمئن به شمار نمی رود و در موارد زیادی منجر به وخیم تر شدن اوضاع بیمار خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که اگر بواسیر به مرحله مزمن شدن برسد عوارض بیشتری را در پی خواهد داشت.
درمان بواسیر خارجی بدون جراحی
علاوه بر روش جراحی یا لیزر، اسکلروتراپی یک روش درمان بواسیر خارجی بدون جراحی بدون جراحی به شمار می رود. در این شیوه درمانگر دارویی مخصوص را به ناحیه مورد نظر تزریق می کند. سیاهرگ بیرون زده با چسبندگی ایجاد شده توسط دارو باید درمان شود. پزشکان این روش را برای مراحل اولیه بیماری تجویز می کنند. درمان خانگی نیز همواره یک روش مکمل و موثر حساب می شود. استراحت مطلق، نوشیدن حداقل 8 لیوان آب و دریافت فیبر از رژیم غذایی در این روش اهمیت دارند. به غیر روش های بالا، دارو هایی نیز برای درمان بواسیر خارجی وجود دارند. یکی از متداول ترین آن ها پماد آنتی هموروئید است که بر روی تمام علائم بیماری تاثیرگذار است.
بهترین راهکار درمان بواسیر
بواسیر یا هموروئید در واقع رگ های متورم در قسمت تحتانی مقعد و رکتوم است. هنگامی که دیواره های این رگ ها کشیده می شوند، آن ها تحریک گشته و متورم می گردند. اگرچه بواسیر می تواند ناخوشایند و دردناک باشد، اما به راحتی قابل درمان و بسیار قابل پیشگیری است.یکی از مهمترین سوالات در درمان بواسیر که اکثرا از سمت کاربران پرسیده می شود ، این است که برای درمان هموروئید به کدام پزشک باید مراجعه کرد؟
مشاوره با جراح بواسیر
اختلالات پروکتولوژیک اغلب ناراحت کننده و ترسناک هستند؛ اما مشاوره با یک جراح بواسیر با تجربه می تواند از علائم طولانی مدت جلوگیری کند. جراح بواسیر اغلب هموروئید را که می تواند باعث گزش، خونریزی، خارش و درد در ناحیه رکتوم شود، تشخیص داده و درمان میکند. پزشک همچنین روی مشکلات مختلف روده بزرگ و رکتوم تمرکز خواهد کرد. در حالت کلی، جراح بواسیر مجرب علت مشکل را تشخیص داده و نوع درمان را به شما توصیه می کند. در طول مشاوره، پزشک معاینه انجام می دهد و در صورت نیاز معاینات بعدی را توصیه می کند. با وجود اینکه مشکلی ظریف و ترسناک است، از معاینه نترسید. به عبارتی دیگر، درد توده می تواند طاقت فرسا باشد، باعث ناراحتی و توقف فعالیت های روزانه شود. اگر درد غیر قابل تحمل شد با جراح بواسیر مشورت کنید. هیچ کس نمی داند علائم بواسیر تا چه مدت ادامه خواهد داشت. معمولا بواسیرهای کوچکتر را می توان با روش های معمول در خانه درمان کرد. اما، اگر علائم شدید هستند، و دوباره عود می کنند. یا هنگامی که روی صندلی توالت می نشینید، خون از مقعد شما می چکد، باید به دنبال درمان باشید. از مشاوره با جراح بواسیر خجالت نکشید و حتما با دیدن نشانه های اولیه به دنبال درمان آن باشید.
جراحی بواسیر چگونه است؟
جراحی برای برداشتن بواسیر، هموروئیدکتومی نامیده می شود. جراح بواسیر برش های کوچکی در اطراف مقعد ایجاد می کند تا آنها را برش دهد. ممکن است بیحسی موضعی (ناحیهای که تحت عمل جراحی قرار میگیرد بیحس است) یا بیهوشی عمومی دریافت کنید. جراحی بواسیر اغلب یک روش سرپایی است و معمولا می توانید همان روز به خانه بروید. از طرفی به دلیل اینکه در نزدیکی بریدگی ها بسیار حساس می باشد و ممکن است به بخیه نیاز داشته باشید. در این حالت احساس درد طبیعی خواهد بود. بهبودی اغلب حدود 2 هفته زمان می برد. اما ممکن است 3 تا 6 هفته طول بکشد تا احساس کنید که به حالت عادی بازگشته اید. آنچه که در مورد بواسیر یا هموروئید وجود دارد این است که این عارضه انواع مختلفی دارد. معمولا جراح بواسیر با توجه به نوع آن و تشخیص از درمان های مختلف استفاده می کند.
جراح بواسیر
جراح بواسیر با معاینه شما تشخیص میدهد که هموروئید یا بواسیر نیاز به چه نوع درمانی دارد. خوشبختانه، امروزه روش های درمانی مختلفی برای درمان بواسیر در دسترس قرار دارند. بسیاری از افراد با درمان های خانگی و تغییر شیوه زندگی و استفاده از دارو تسکین می یابند. اما، برای برخی افراد، رژیم غذایی سالم و شیوه زندگی و داروهای بدون نسخه برای درمان هموروئید کافی نیست. در نهایت ناچار به جراحی و برداشتن بواسیر هستند.
برای این کار روش هایی وجود دارد که آنها را کوچک یا حذف میکند، مانند استفاده از لیزر، که می تواند در مطب پزشک انجام شود. اگرچه ممکن است این موارد کمتر درد داشته باشند و عوارض کمتری داشته باشند، جراحی ممکن است انتخاب بهتری باشد، به خصوص اگر هموروئید شما بزرگ و بسیار دردناک باشد یا خونریزی داشته باشد. توجه داشته باشید که جراحی هموروئید یا بواسیر در بیشتر مواقع ایمن و موثر است. اما همچنان باید یک رژیم غذایی با فیبر بالا داشته باشید تا از یبوست و عود کردن آن جلوگیری کنید
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 درمان کیست مویی 🔹
مواردی که قبل از عمل در درمان بواسیر باید رعایت شود!
در روش های معمول جراحی یا حتی کولونوسکوپی برای مشاهده و تشخیص، بیمار لازم است به تخلیه کامل روده و دستگاه گوارش خود بپردازد. در این روند معمولا بیمار از دست کم بیست و چهار ساعت قبل هیچ غذای سفتی نمی خورد و تنها به خوردن آب گوشت یا آب میوه اکتفا می کند. این در حالی است که در همان زمان با مصرف قرص های ملین شدید و حجم زیادی سرم خوراکی به این شست و شوی کامل روده و دستگاه گوارش کمک می کند. طبیعی است که تحمل چنین شرایطی بسیار دشوار است اما از آنجا که تحت نظر پزشک انجام می شود، خطرناک نخواهد بود. اما روش درمان بواسیر با لیزر نیازی به طی این مرحله نیز ندارد و اقدامات قبل از عمل خاصی برای آن مورد نیاز نیست. کل زمان اصلی عمل با لیزر ممکن است ده دقیقه باشد البته ممکن است نیاز به تکرار مجدد عمل پیش بیاید.
مراقبت های بعد از عمل درمان بواسیر
به منظور این که احتمال تأثیر عمل جراحی افزایش یابد، لازم است مراقبت هایی بعد از عمل برای درمان بواسیر صورت گیرد. نخستین مورد مصرف صحیح و به موقع داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده بعد از درمان بواسیر برای پیشگیری از عفونت کردن زخم حاصل از جراحی و مصرف مسکن برای کاهش درد و التهاب است. مصرف دارو ها ممکن است تا چند وقت فرد را دچار احساس گیجی و خواب آلودگی کند؛ به همین دلیل خوب است فرد بیمار حتما همراه داشته باشد تا به او در برخاستن و حرکت کردن کمک کند. مصرف داروهای ملین تجویز شده توسط پزشک متخصص برای پیشگیری از یبوست و رعایت توصیه های غذایی در این خصوص نیز لازم است پس از درمان بواسیر حتما مورد توجه قرار گیرد.همچنین لازم است پس از جراحی و درمان بواسیر تا مدتی از پمادهای موضعی استفاده شود. نوع، مقدار و زمان بندی این داروها نیز توسط پزشک تجویز می شود. حمام آب گرم برای سه تا چهار نوبت در روز و هر بار به مدت ده الی پانزده دقیقه همراه با استفاده از کمپرس یخ به صورت دائمی در موضع توصیه می گردد. درمان بواسیر پس از انجام عمل رها نمی شود و لازم است بیمار در موعد تعیین شده توسط پزشک متخصص خود برای پیگیری درمان بواسیر مراجعه نماید. چنانچه در دوره نقاهت پس از عمل، فرد علائمی چون خونریزی شدید مقعد، تب، درد شدید در ناحیه مقعد و مشکل در دفع ادرار یا کاهش حجم آن را مشاهده کند، باید بداند که این ها علائمی خطرناک شناخته می شوند و فرد لازم است به مرکز درمانی مراجعه نماید.
محاسبه هزینه درمان بواسیر به چه عواملی بستگی دارد؟
تعیین هزینه های درمان بواسیر پیش از بررسی میزان وخامت و تعیین گرید بیماری امکان پذیر نخواهد بود. برای این منظور لازم است همه معاینات و آزمایشات تشخیص انجام شود تا پزشک متخصص بتواند نوع درمان یا عمل برای درمان را تعیین نماید. پس از این که نوع درمان تعیین شد، هزینه ها با توجه به بهای داروهای مصرفی و خدمات و امکانات قابل ارائه برای درمان بیمار برآورد می گردد. در صورتی که بیماری چندان وخیم نباشد، با تجویز دارو می توان از حاد شدن آن پیشگیری کرد و با رعایت روش های پیشگیری چون افزایش تحرک و مصرف فیبر می توان برای بهبود آن تلاش کرد. درمان بواسیر با روش لیزر معمولا آسان تر و نسبت به سایر جراحی ها نیز کم هزینه تر است.
بیشتر بخوانیم درباره 🔹 لیزر کیسه صفرا 🔹
هزینه جراحی بواسیر
هزینه جراحی یکی از دغدغه های اصلی کسانی است که به دنبال درمان هموروئید هستند. وجود برخی عوامل موجب می شود تا هزینه جراحی بواسیر متفاوت باشد و نتوان قیمت دقیقی برای آن بیان کرد. برخی از این عوامل شامل:
- هزینه مشاوره پزشک
- هزینه تست تشخیصی
- نوع جراحی توصیه شده
- انتخاب بیمارستان
- بستری، ترخیص، هزینه تخت
- خطر جراحی و عوارض احتمالی
- تهیه دارو های قبل از جراحی و بعد از آن
به خاطر داشته باشید که هزینه ها بسته به ارائه دهنده مراقبت روزانه متفاوت است. به هر حال، همه این عوامل ممکن است هزینه جراحی هموروئید را بیش از حد انتظار شما افزایش دهند. بنابراین، انتخاب جراح بواسیر متخصص و مشاوره با آن می تواند مشخص کند که هزینه های کلی درمان هموروئید شما به چه شکل خواهد شد.
بهترین جراح بواسیر در تهران
اغلب افراد هموروئید را یک مشکل جزئی میدانند، اما این عارضه میتواند دردناک و دردسر ساز شود. تشخیص به موقع و انجام روش درمانی مناسب به شما کمک میکند تا از شر این مشکل رهایی پیدا کنید. اما آنچه بسیار مهم است؛ پیدا کردن بهترین جراح بواسیر در تهران است. با توجه به برخی موارد میتوانید بهترین جراح بواسیر را پیدا کنید.
- به میزان مراجعات پزشک توجه کنید. مسلما تعداد زیاد مراجعات نشان دهنده مجرب بودن آن است.
- در مورد میزان تحصیلات و تخصص جراح بواسیر بپرسید و نگرانی خود را در این باره کمتر کنید.
- از مراجعین سوالاتی درباره روش های درمانی و میزان رضایت آنها بپرسید.
- درباره کلینیک و بیمارستان و همچنین کیفیت وسایل مورد استفاده برای درمان نیز اطلاعات کسب کنید.
دکتر دانش پژوه دارای بورد تخصصی جراحی دانشگاه شهید بهشتی تهران هستند. ایشان در کنار تخصص، تجربه طولانی در زمینه درمان بیماری های نشیمنگاه دارند. دکتر دانش پژوه به عنوان جراح بیمارستان های دانشگاه تهران ایرانشهر، پارس، آزادی، یاس مشغول به فعالیت هستند؛ شما می توانید با مراجعه به این بیمارستان ها و یا کلینیک ایشان بهترین روش را برای درمان این بیماری انتخاب نمایید. با داشتن تخصص و تجربه، دکتر دانش پژوه بهترین نوع مشاوره و درمان را به شما ارائه خواهد کرد.
سوالات احتمالی هنگام مراجعه به پزشک برای درمان بواسیر
اگر علائم و علائم بواسیر دارید، ابتدا با پزشک عمومی خود ملاقات کنید. در صورت لزوم، پزشک ممکن است شما را برای ارزیابی و درمان بیشتر به یک یا چند متخصص، از جمله پزشک متخصص در دستگاه گوارش و یا جراح روده معرفی کند. در این صورت می بایست اطلاعاتی نظیر اینکه علائم شما چیست و چه مدت متوجه آنها شده اید. همچنین اطلاعات كليدي شخصي، از جمله عادات معمول مربوط به عملکرد روده و رژيم غذايي به ويژه دريافت فيبر و نیز تمام دارو ها، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید به همراه دوز مصرفی را به پزشک ارائه دهید.
سؤالاتی که برای درمان بواسیر باید از پزشک خود بپرسید، شامل موارد زیر است:
- علت احتمالی علائم من چیست؟
- آیا شرایط من موقت است یا دائم؟
- آیا من در معرض خطر عوارض مربوط به این بیماری هستم؟
- چه روش درمانی را پیشنهاد می کنید؟
- آیا من کاندید عمل جراحی هستم؟ چرا بله و چرا نه؟
- اگر درمانهایی که ابتدا امتحان میکنیم جواب نداد، بعد چه چیزی را توصیه میکنید؟
- آیا مراحل مراقبت از خود برای من قبل از درمان وجود دارد؟
- من مشکلات پزشکی دیگری دارم. چگونه می توانم اینها را همراه با بواسیر کنترل کنم؟
- از پرسیدن سوالات دیگر دریغ نکنید.
مهمترین سوالاتی که پزشک برای درمان بواسیر ممکن است از شما بپرسد نیز شامل موارد زیر است:
- علائم شما چقدر ناراحت کننده است؟
- عادات و عملکرد روده شما به طور معمول چگونه است؟
- رژیم غذایی شما چقدر فیبر دارد؟
- چه مواردی به نظر می رسد علائم شما را بهبود می بخشد؟
- چه مواردی به نظر می رسد علائم شما را خراب تر می کند؟
- آیا کسی در خانواده شما بواسیر یا سرطان روده بزرگ، روده کوچک یا مقعد دارد؟
- آیا در عادات روده خود تغییری ایجاد کرده اید؟
- آیا حین دفع روده، متوجه شده اید که روی کاغذ توالت، داخل سنگ توالت و یا داخل مدفوع خود خون وجود دارد؟
آدرس جراح بواسیر در تهران
با توجه به این هموروئید برای اغلب افراد دردناک است. پیدا کردن جراح بواسیر متخصص و مجرب نیز از چالش هایی است که این افراد با آن مواجه خواهند شد. اینکه پزشک از تجربه کافی برخوردار باشد و بهترین راه درمان را به شما پیشنهاد دهد از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. خوشبختانه امروزه به راحتی میتوانید آدرس جراح بواسیر در تهران را پیدا کنید. کافی است یک سر به اینترنت بزنید. یکی از این پزشک های مجرب با تخصص بالا، دکتر دانش پژوه هستند. ایشان با داشتن بورد تخصصی جراحی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از سال ۱۳۷۴ به عنوان یکی از متخصصین متبحر و با تجربه در این زمینه شناخته می شوند. شما برای اطمینان می توانید به سایت دکتر دانش پژوه مراجعه کرده و با مشاورین ایشان در تماس باشید. آدرس مطب دکتر دانش پژوه: خیابان شریعتی- پل رومی – بالاتر از مترو قیطریه – کوچه سلمان – پلاک 35 – ساختمان نگین پل رومی – واحد 4، کلینیک دکتر محمد مهدی دانش پژوه می باشد.
سوالات متداول بواسیر داخلی
بواسیر یا هموروئید ، رگهای ورم کرده ای است که در مقعد یا روده بزرگ تشکیل می شود. البته این طبیعی است که رگها در ناحیه مقعد و هنگام مدفوع کمی متورم شوند اما برخلاف رگهای طبیعی، بواسیر بطور دائمی گشاد می شود. بروز بواسیر هم به صورت خارجی ( در زیر پوست مقعد) و هم داخلی ( داخل مقعد ) می باشد. تقریبا از هر 2 نفر بزرگسال بالای 50 سال، 1 نفر دچار بواسیر است.
در واقع یبوست، بارداری و تحلیل بافت عضلات با افزایش سن، علل اصلی بواسیر هستند. همچنین مشکلات کبدی و برخی از حساسیت های غذایی نیز می تواند فشار روی رگ های مقعد را افزایش دهد. معمولاً علائم بواسیر در زنان باردار، بعد از زایمان از بین می رود. در اکثر موارد علائم بواسیر به راحتی قابل تشخیص است و علایمی چون خارش در نزدیکی مقعد، ناراحتی هنگام نشستن و خونریزی هنگام اجابت مجاز را به همراه دارد. معمولاً حمله بواسیر چند روز ادامه می یابد و سپس علائم آن فروکش می کند.
در درمان های پزشکی جدید نیز از روش های قدم به قدم با هدف کاهش علائم و پیش گیری از حاد تر شدن بیماری استفاده می شود. نوع درمان بواسیر به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. این درمان ها در اکثر موارد به صورت قرص، شیاف یا پماد موضعی برای افراد مبتلا تجویز می شوند. در موارد حاد تر درمان بواسیر به رو جراحی انجام می شود.
مراقبت هایی بعد از عمل برای درمان بواسیر صورت گیرد. نخستین مورد مصرف صحیح و به موقع داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده بعد از درمان بواسیر برای پیشگیری از عفونت کردن زخم حاصل از جراحی و مصرف مسکن برای کاهش درد و التهاب است. مصرف دارو ها ممکن است تا چند وقت فرد را دچار احساس گیجی و خواب آلودگی کند؛ به همین دلیل خوب است فرد بیمار حتما همراه داشته باشد تا به او در برخاستن و حرکت کردن کمک کند. مصرف داروهای ملین تجویز شده توسط پزشک متخصص برای پیشگیری از یبوست و رعایت توصیه های غذایی در این خصوص نیز لازم است پس از درمان بواسیر حتما مورد توجه قرار گیرد.
منابع درمان بواسیر:
https://ressourcessante.salutbonjour.ca/condition/getcondition/hemorroides https://www.passeportsante.net/fr/Maux/Problemes/Fiche.aspx?doc=hemorroides_pm https://www.jeancoutu.com/sante/conseils-sante/comment-soulager-les-hemorroides/ https://www.femmeactuelle.fr/sante/sante-pratique/hemorroides-20-aliments-a-eviter-pendant-une-crise-2070488 https://www.medecindirect.fr/hemorroides/ http://www.doctissimo.fr/sante/diaporamas/remede-naturel-hemorroides
https://www.passeportsante.net/fr/Maux/Problemes/Fiche.aspx?doc=hemorroides_pm
https://ressourcessante.salutbonjour.ca/condition/getcondition/hemorroides
جلوگیری از وخیم تر شدن بواسیر توسط رژیم و تغذیه درمانی
باید دانست که با رعایت چند نکته می توان از وخیم تر شدن بواسیر پیش گیری کرد.
نخستین توصیه که در همه ی انواع طبابت ها اعم از مدرن و سنتی برای پیشگیری و درمان بواسیر توصیه می شود، افزایش مصرف فیبر است. فیبر، مدفوع را نرم می کند و باعث می شود راحت تر در روده حرکت نماید. مقادیر بالای فیبر را می توان از راه مصرف لوبیا، نان ها و غلات سبوس دار و همچنین میوه ها و سبزیجات تازه دریافت نمود. همچنین می توان از انواع مکمل های غذایی حاوی فیبر استفاده کرد. فیبر را باید به آرامی به برنامه ی غذایی اضافه کرد تا از ایجاد گاز و نفخ جلوگیری شود.
توصیه دیگر در روند درمان بواسیر و پیشگیری از آن، نوشیدن مایعات بیشتر است. آب بهترین گزینه در میان مایعات است. در طول روز باید مقدار زیادی آب نوشید. همچنین آب آلبالو یک ملین طبیعی است و می تواند در دفع مدفوع و بهبود عملکرد روده ها تاثیر گذار باشد. بنابراین نوشیدن گاه به گاه آن نیز توصیه می گردد.
4 دیدگاه ها
سلام کارشون خیلی عالیه
مرسی از مقاله خوبتون
ممنون از اطلاعات جامع و کاملتون
ممنون از راهکارهایی که برای درمان بواسیر در اختیار مخاطب قرار دادید