درمان خود به خودی فیستول مقعد رایج نیست در اکثر موارد برای درمان فیستول به انجام عمل جراحی نیاز می باشد. نوع و روش جراحی به طبقه بندی و مکان فیستول بستگی دارد. در این مقاله سعی داریم تمام روش های ممکن درمان فیستول را به طور مفصل شرح دهیم تا بتوانید از بین آن ها مناسب ترین گزینه درمانی را انتخاب کنید.
آشنایی با انواع روش های درمان فیستول مقعد
مقعد یک حفره بیرونی می باشد که از طریق آن مدفوع از بدن خارج می شود. داخل مقعد تعدادی غده کوچک وجود دارد که اگر یکی از این غده ها مسدود شود یک دمل با حفره چرکی ایجاد می شود. یک دمل مقعدی معمولا با جراحی و تخلیه درمان می شود اگرچه برخی خود به خود تخلیه نمی شوند و درمان فیستول مقعد اغلب نیازمند جراحی می باشد. چند روش جراحی مختلف برای این اختلال وجود دارد. تا پایان مقاله برای آشنایی بیشتر با این روش ها همراه ما باشید.
درمان بدون نیاز به عمل جراحی
تنها روش بدون نیاز به عمل جراحی برای درمان فیستول مقعد که اخیرا استفاده شده است چسب فیبرین می باشد. این درمان شامل تزریق چسب به مجرای فیستول می باشد که دو طرف حفره را به یکدیگر نزدیک تر ساخته و از توسعه یافتن حفره پیش گیری می کند. در نهایت سلول ها در اطراف بافت رشد کرده و نابود خواهد شد. از آنجا که این روش امن و بدون درد می باشد اکثر بیماران این روش را ترجیح می دهند. اگرچه نسبت به روش های جراحی کمتر موثر می باشد. برخی تحقیقات بیان می کنند که اکثر بیماران که توسط این شیوه درمان می شوند در 16 ماه پس از درمان عوارض یا بازگشت فیستول را تجربه می کنند.
مبنای عمل جراحی
هدف درمان فیستول با استفاده از عمل جراحی درمان فیستول بدون آسیب رساندن به ماهیچه ها می باشد. این آسیب ممکن است در آینده عوارضی مثل بی اختیاری مدفوع را به همراه داشته باشد. این روش بطور کلی تحت بیهوشی کامل انجام می گیرد. اگرچه در برخی بیماران بی حسی موضعی ممکن است گزینه مناسبی باشد. قبل از انجام عمل جراحی تعیین نوع فیستول از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. زیرا به کارگیری بهترین روش را برای کسب نتایج مطلوب امکان پذیر می سازد.
فیستولوتومی
رایج ترین و موثرترین نوع عمل جراحی برای درمان فیستول مقعد فیستولوتومی می باشد که تقریبا برای 90 درصد عمل جراحی فیستول مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش به کل طول فیستول از داخل حفره تا بیرون آن تزریق صورت می گیرد. بسته به محل آن، یک قسمت کوچکی از ماهیچه مقعد باید بریده شود تا به فیستول دسترسی پیدا کنیم.
ستون
ستون یک تکه نخ جراحی یا پلاستیک نازم می باشد که برای باز نگاه داشتن حفره برای چند هفته در مجرای فیستول قرار داده می شود تا قبل از بسته شدن چرک آن بطور کامل تخلیه شود. انتهای آن از مقعد بیرون آورده می شود و بسته می شود تا درمکان خود باقی بماند. با تخلیه کامل مجرا، از توسعه فیستول پیش گیری به عمل می آید. این عمل تورم را کاهش می دهد.