از آنجا که یک فیستول رکتوواژینال ممکن است عفونی شود و بطور بالقوه زندگی بیمار را تهدید کند، به محض اینکه هر یک از علایم این اختلال را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. وقتی فیستول شناسایی شد، دکتر نوع عمل جراحی مورد نیاز برای بستن اتصال بین واژن و رکتوم را تعیین می کند. در برخی موارد ممکن است فیستول به خودی خود بسته شود، اما اکثر فیستول های رکتوواژینال نیازمند عمل جراحی می باشند. اکثر روش های درمانی برای فیستول های رکتوواژینال موفق هستند و نتایج خوبی ارائه می دهند. با این وجود، علایم یک فیستول رکتوواژینال ممکن است با استفاده از روش های درمان خانگی فیستول رکتوواژینال تسکین پیدا کنند.
درمان خانگی فیستول رکتوواژینال
یک فیستول رکتوواژینال یک اتصال غیر عادی است که بین رکتوم و واژن ایجاد می شود. پیامدهای این اتصال، ترشح محتوی شکمی از طریق فیستول، عبور گاز یا مدفوع از طریق واژن می باشند. برای زنی که به این اختلال مبتلا می باشد، شرایط ممکن است دردناک و خجالت آور باشد.
حمام رفتن به طور منظم
هر موقع از واژن شما مدفوع خارج می شود یا ترشح واژن را تجربه می کنید، ناحیه بیرونی اندام تناسلی خود را با آب گرم بشویید. با رعایت اعتدال از صابون استفاده کنید زیرا استفاده از این گونه صابون ها ممکن است باعث سوزش پوست شود. از دستمال های مرطوب بدون الکل به جای دستمال توالت خشک برای تمیز کردن ناحیه استفاده کنید.
همیشه ناحیه را خشک نگاه دارید
اجازه دهید ناحیه پس از شستشو با کمک جریان هوا خشک شود. اگر این امر ممکن نبود ناحیه را به آرامی با استفاده از لیف تمیز یا دستمال توالت خشک کنید.
استفاده از کمپرس سرد
یک لیف سرد می تواند برای تسکین درد مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از کرم ها یا پودرها
در رابطه با استفاده از کرم مرطوب کننده یا پودر غیر دارویی برای حفاظت از پوست تحریک شده از ارتباط مستقیم با ماده مدفوع با پزشک خود مشورت کنید.
پوشیدن لباس های گشاد و رنگ روشن
برای رسیدن جریان هوا به ناحیه، لباس زیرهای پارچه ای و لباس های سبک بپوشید.
دوری کردن از محرک ها
از صابون های معطر یا زبر روی ناحیه استفاده نکنید. از پنبه یا پدهای بدون بو استفاده کنید.
یک فیستول رکتوواژینال نباید نادیده گرفته شود زیرا ممکن است عوارض شدیدی برای سلامتی به همراه داشته باشند. به محض اینکه متوجه ترشح یا علایم غیر عادی شدید با پزشک جراح متخصص عمومی قرار ملاقاتی داشته باشید. اگرچه فیستول های رکتوواژینال نسبتا نادر می باشند اما درمان آن ها به طور صحیح از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
پیش گیری
برخی از زنان با جستجوی نشانه های خطر قادر به پیش گیری از فیستول رکتوواژینال خواهند بود. اگر متوجه هر یک از ناهنجاری ها، مثل ظهور خون قرمز روشن در مدفوع، اسهال خونی یا درد در ناحیه مقعد یا رکتوم شدید بلافاصله به دنبال درمان پزشکی باشید. اگرچه چند دلیل احتمالی برای این علایم وجود دارد، دکتر ممکن است قادر به تعیین دلیل این اختلال باشد و از ایجاد فیستول رکتوواژینال پیش گیری کند.