آیا شما هم به هموروئید مبتلا شده اید؟ آیا با انواع بیماری هموروئید و بهترین روش درمانی آن آشنایی دارید؟ از آنجایی که هموروئید بر حسب شدت آن دارای تقسیم بندی های خاص خود می باشد، افرادی که با این بیماری مواجه می شوند در درجه اول باید به پزشک متخصص دستگاه گوارش مراجعه کنند تا به این موضوع پی ببرند که به کدام نوع هموروئید مبتلا هستند، همچنین بیمار با توجه به برخی از علائم ظاهری نیز می تواند تا حدی متوجه درجه هموروئید و میزان پیشرفت آن شود. با این تشخیص مسلما روند درمان آن ها بهتر و سریع تر پیش خواهد رفت و نتایج موفق تری حاصل خواهد شد.
در حالت کلی هموروئید از لحاظ طبقه بندی به چهار دسته تقسیم می شود.
هموروئید نوع یک
همه افراد به طور طبیعی یبوست و عدم کار کردن شکم را در مقطعی از زندگی تجربه می کنند، اما در بعضی افراد این دوره به درازا کشیده و مدت زمانی طولانی فرد از یبوست رنج می برد. در اینطور مواقع حتما باید از ملین هایی که سبب کارکرد شکم می شود استفاده نمود تا این عارضه برطرف شود چرا که فرد زمانی که در اثر یبوست به مدت زیادی در هنگام اجابت مزاج می نشیند و با زور زدن قصد غلبه بر آن را دارد بی شک دچار خونریزی خواهد شد. هموروئید درجه یک را می توان به راحتی درمان کرد و همچنین با استعمال پماد های مخصوص هموروئید، برای اینکه ناحیه مقعد چرب شود کمک قابل توجهی به فرد خواهد نمود.
هموروئید نوع دو
در این نوع از هموروئید که کمی از نوع یک آن پیشرفت بیشتری دارد فرد علاوه بر مشاهده خونریزی مقعد، متوجه تغییرات دیگری از جمله ظهور زائده هایی کوچک در اطراف مقعد نیز خواهد شد. توجه داشته باشید که اگر فرد جلوی یبوست را به سرعت نگیرد و اقدامات لازم و راهکار های اولیه رفع آن را بکار گرفته نشود، این زوائد در هنگام فشاری که در هنگام اجابت مزاج به وی وارد می شود بزرگتر شده و کم کم پیشرفت خواهند کرد. توجه داشته باشید که در هموروئید درجه دو بیرون زدگی ها خودبخود جابجا می شوند.
هموروئید نوع سه
افرادی که به هموروئید درجه سه مبتلا می شوند علائم شدید و رنج آوری را مشاهده خواهند کرد. بیرون زدگی هموروئید، درد، خونریزی، سوزش و خارش های مکرر و بدتر از همه اینکه او نمی تواند عمل دفع را به طور کامل انجام دهد. تا زمانی که زائده های موجود برداشته نشوند فرد احساس راحتی نخواهد کرد و مدام تمایل دارد تا برای اینکه روده هایش به طور کامل خالی شوند مجددا به دستشویی رفته و زور بیشتری برای تخلیه وارد کند که این امر خودش سبب تشدید بیماری هموروئید خواهد شد. در این حالت بیرون زدگی ها خودشان جابجا نشده و توسط یک فشار کوچک می توان آن ها را به داخل برگرداند.
هموروئید نوع چهار
پیشرفته ترین نوع هموروئید است که علاوه بر نمایان بودن علائم هموروئید نوع سه، متاسفانه بیرون زدگی ها حتی با فشار وارده بر آن ها دیگر به داخل برنمی گردد. در این حالت درمان های ابتدایی کارساز نبوده و تنها با درمان های پیشرفته از جمله لیزر هموروئید می تواند بر هموروئید درجه چهار غلبه کرد.
به نظر شما بهترین روش درمانی هموروئید چیست؟
در گذشته برای اینکه بتوان هموروئید پیشرفته را درمان کرد از روش های جراحی و برداشتن زائده ها توسط چاقو استفاده می شد. فرد در این شیوه ها درد بسیاری را متحمل شده و برایش وحشتناک و عذاب آور بود. خوشبختانه روش های درمانی جدید و نوین شانس مداوا شدن با بهترین متد های روز را در اختیار تمام بیماران قرار داده است. امروزه لیزر درمانی هموروئید راحت ترین شیوه ایست که برای از میان برداشتن زائده های دردناک هموروئیدی از آن بهره گرفته می شود و فرد به جای یک روش جراحی سنتی یک متد ایمن و بی عارضه را تجربه خواهد نمود.