هموروئید در کودکان یک پدیده نادر اما امکان پذیر است

اغلب افراد جامعه تصور می کنند که هموروئید مخصوص بزرگسالان است و کودکان درگیر این نوع بیماری ها نمی شوند. گرچه بروز هموروئید در افراد مسن بیش از کودکان و نوجوانان می باشد اما واقعیت اینست که کودکان نیز هموروئید را تجربه می کنند. هموروئید در کودکان یک پدیده نادر اما امکان پذیر است و به عنوان یک بیماری خوش خیم شناخته می شود. والدین به آسانی می توانند با یک برنامه ریزی درست از شیوع بیماری هموروئید که درجه های شدید آن برای یک کودک می تواند بسیار زجر آور باشد، جلوگیری نمایند. این مهم علاوه بر تاثیر فوق العاده ای که در سلامت کودکشان گذاشته، به عنوان یک آموزش همه جانبه در بکارگیری روش ها و عادت های صحیح رفتاری برای فرزندشان خواهد بود.

چرا کودکان به هموروئید مبتلا می شوند؟

متاسفانه یکی از شکایات والدین در مورد کودکان، دیر به دستشویی رفتن است. در حقیقت کودکان به دلیل ترس از محیط دستشویی، بلد نبودن آداب آن و یا سرگرمی های بلند مدت به بازی و تماشای تلویزیون، این امر را به تأخیر می اندازند و در صورتی که به طور مکرر این روند را ادامه دهند به راحتی به هموروئید مبتلا خواهند شد. دلیل بروز هموروئید در کودکان به خاطر فشاری است که آن ها به خاطر تحمل طولانی مدت مواد خروجی و وارد نمودن یک فشار زیاد و یکباره برای خروج آن متحمل می شوند. در نتیجه ی تکرار فشار های وارده به مقعد طی این فرآیند هموروئید به وجود می آید.

ابتلا به یبوست یکی دیگر از شایع ترین دلایلی است که سبب شیوع هموروئید و واریس رکتال در کودکان می شود. داشتن عادت های غذایی نامناسب، مصرف بی رویه چیپس و پفک و امثال آن ها و یا مصرف نکردن آب کافی دلایل اصلی ایجاد یبوست در کودکان است. یبوست در سنین پایین باید به زودی برطرف شود تا مشکلات حاد و جدی را برای بچه ها به وجود نیاورد.

راه های پیشگیری از هموروئید در کودکان چیست؟

بهتر است که از ابتلای کودک به این بیماری جلوگیری شود تا به درجات پیشرفته ای نرسد اینجاست که مراقبت و توجه والدین از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • آموزش به موقع دستشویی رفتن و به تأخیر نینداختن آن
  • آموزش زیاد زور نزدن در هنگام اجابت مزاج
  • رعایت یک رژیم عذایی مناسب و حاوی فیبر ازجمله: نان، سبزیجات و میوه جات تازه و حبوبات
  • نوشیدن مایعات در طول شبانه روز
  • نوشیدن آبمیوه های طبیعی فصل و عدم مصرف نوشیدنی های کافئین دار
  • آموزش ورزش های مناسب سن کودک

بهترین راهکار درمانی هموروئید در کودکان

بیشتر دارو های موجود برای درمان هموروئید مربوط به افراد بزرگسال است و نمی توان دارو هایی دقیقا مختص کودکان را در اختیار داشت. برای همین اکثرا جراح عمومی توصیه می کند که خانواده ها از درمان های خانگی و طبیعی استفاده کنند تا بتوانند هموروئید یا توده ها در ناحیه آنال را معالجه نمایند.

  • تغییر غذا های کودک به ملین ها و خوراکی هایی که از سفت شدن شکم آن ها جلوگیری می کند تا بتوانند به راحتی عمل دفع و تخلیه روده ها را انجام دهند.
  • در مواردی که کودک احساس درد در ناحیه مقعد دارد بهتر است که از کمپرس آب سرد برایش استفاده شود.
  • در برخی از موارد جراح متخصص دستگاه گوارش اجازه استفاده از ایبوپروفن و یا استامینوفن را با توجه به سن کودک و شرایط بیماری به او خواهد داد.
  • استحمام با آب گرم و همینطور نشستن در وان آب گرم چند مرحله در طول روز و خشک نمودن مقعد به بهبودی او کمک می کند.

ممکن است با انجام مراحل بالا کودک هنوز خونریزی و یا درد در ناحیه مقعد داشته باشد. بدین ترتیب باید مجددا توسط پزشک معاینه شود تا در صورت مشاهده این علائم، نوع پیشرفت هموروئید نیز تشخیص داده شود. زمانی که هموروئید خارجی و پیشرفته در کودکان نمایان شود مسلما راهکار های ابتدایی اثر بخش نخواهد بود و ادامه دادن آن ها تنها منجر به احساس درد بیشتر و ادامه یافتن بیماری خواهد شد، لذا در این مرحله لیزر هموروئید برای کودکان و برداشتن بالشتک های متورم و دردناک امری ضروریست که به بهبودی هر چه زودترشان کمک خواهد کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *